Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrania môžu vybrať názov pre investíciu na nitrianskej Tabáni

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Investor sa rozhodol vypísať anketu, v ktorej bude môcť názov objektu vybrať verejnosť. Hlasovanie sa prostredníctvom internetu potrvá do 19. novembra.

Nitra 8. novembra (TASR) – Polyfunkčný objekt, ktorý plánuje vybudovať súkromný investor v Nitre na Tabáni, stále nemá svoje meno. Projekt bol doteraz pracovne nazývaný Tabáň, no najčastejšie Townhill. Časti obyvateľov Nitry, ale aj niekoľkým mestským poslancom, sa však anglické pomenovanie nepáči.

Investor sa preto rozhodol vypísať anketu, v ktorej bude môcť názov objektu vybrať verejnosť. „Vzhľadom na to, že prípravy na spustenie samotnej stavby vrcholia, pristúpili sme k dôležitému kroku, k definitívnemu výberu názvu, pod ktorým budeme projekt realizovať. Keďže ide o stavbu v samotnom srdci Nitry, rozhodli sme sa ponechať výber názvu na obyvateľoch mesta, ktorým bude polyfunkčný objekt slúžiť,“ informoval realizátor výstavby.

Hlasovanie sa už prostredníctvom internetu začalo. Potrvá do 19. novembra a jeho výsledky budú zverejnené do konca tohto mesiaca. Verejnosť si môže vyberať z názvov Tabáň, Palánok, Townhill a Pod vŕškom.

Investícia sa bude rozkladať na viac ako 10.000 štvorcových metroch. Objekt bude pozostávať zo šiestich obytných a jedného administratívneho bloku so šiestimi až siedmimi nadzemnými poschodiami. Nachádzať sa v nich budú byty, administratívne i obchodné priestory a niekoľko stoviek parkovacích miest. Stavba má byť hotová do konca roka 2019.