Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

UKF v Nitre si polepšila v rebríčku univerzít

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

UKF sa v rámci hodnotených kritérií umiestnila na 161. až 170. mieste, čo je oproti minulému roku posun o dvadsať miest smerom hore, uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Nitra 7. novembra (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa už druhý rok presadila v prvej trojstovke najkvalitnejších univerzít regiónu rozvíjajúcej sa Európy a strednej Ázie. Od roku 2014 ich hodnotí rebríček Emerging European and Central Asia (EECA) QS Rankings.

Tohtoročné výsledky zverejnila britská spoločnosť pre vzdelávacie a kariérne poradenstvo Quacquarelli Symonds (QS) 30. októbra. „Spoločnosť hodnotila 300 špičkových univerzít z 26 krajín. UKF sa v rámci hodnotených kritérií umiestnila na 161. až 170. mieste, čo je oproti minulému roku posun o dvadsať miest smerom hore,“ uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Ako doplnila, metodiku hodnotenia tvorí desať ukazovateľov, medzi ktorými je napríklad reputácia univerzity v akademickej obci a u zamestnávateľov či medzinárodná výskumná sieť. „V roku 2019 pribudol nový ukazovateľ, ktorým je podiel medzinárodných študentov,“ dodala Krajčovičová.