Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska komunitná nadácia podporila projekty na školách v kraji

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

NKN počas päťročnej existencie grantového programu podporila celkovo 39 projektov sumou takmer 37.000 eur.

Nitra 29. júna (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporila grantom deväť základných škôl v Nitrianskom kraji. V rámci programu Strecha pre váš nápad rozdelí NKN v spolupráci s firmou Bramac 8871,49 eura na rôzne projekty zamerané na oblasť zdravia, vzdelávania a životného prostredia.

Cieľom programu je podnietiť a podporovať rôznorodé verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity, ktoré vychádzajú z potrieb a záujmov žiakov a učiteľov, prinášajú im úžitok a prispejú k skvalitneniu života v školskom prostredí. „Program aktivizuje žiakov a učiteľov, aby sami identifikovali, čo im v škole chýba a čo by chceli zlepšiť v školskom prostredí,“ uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.

NKN počas päťročnej existencie grantového programu podporila celkovo 39 projektov sumou takmer 37.000 eur. „V tomto ročníku bol každý prihlásený projekt vo svojej podstate veľmi zaujímavý a užitočný a bolo pre nás ťažké rozhodnúť, ktoré z nich budú víťazné. Do rozhodovania preto boli už tradične zapojení aj zamestnanci firmy,“ povedal Marcel Modranský zo spoločnosti Bramac.

Zameranie podporených projektov bolo podľa Zákopčanovej veľmi pestré. „Rezonovala téma vytvorenia vonkajších učební a oddychových zón, aktivity projektov sa týkali aj environmentálnej výchovy, zdravého životného štýlu či rozvoja športu,“ doplnila.