Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj pripravuje stavbu budovy Strednej zdravotníckej školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Stavba školy bude pozostávať z troch samostatne stojacich celkov, ktoré budú medzi sebou prepojené.

Nitra 5. apríla (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje výstavbu novej budovy Strednej zdravotníckej školy v Nitre. Jej súčasťou budú telocvičňa a internát. Hlavným cieľom projektu je vytvoriť nové kapacitné a funkčné priestory na vzdelávanie v oblasti zdravotníctva a medicíny, uviedol investor v projekte predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Termín začiatku výstavby zatiaľ nie je stanovený. NSK predpokladá, že samotná výstavba sa uskutoční v niekoľkých etapách. Náklady spojené s realizáciou projektu budú predmetom verejného obstarávania.

Nový objekt by mal vyrásť na parcelách v mestskej časti Čermáň, kde sídli Stredná odborná škola potravinárska a jej prislúchajúce objekty a priestory. V lokalite sa nachádzajú dve jestvujúce športové tenisové ihriská tvoriace antukovú plochu s oplotením, dve betónové plochy, spevnená štrková plocha slúžiaca na parkovanie a chodník. Projekt počíta s odstránením týchto plôch a novými navrhnutými parkovacími miestami a chodníkom.

Stavba školy bude pozostávať z troch samostatne stojacich celkov, ktoré budú medzi sebou prepojené. Škola je dimenzovaná pre 800 žiakov a stočlenný personál. Internát bude schopný poskytnúť ubytovanie pre 69 študentov a štyroch hostí v 34 dvojposteľových bunkách, jednej bezbariérovej ubytovacej bunke a v dvoch hosťovských izbách.