Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Najviac podnapitých vodičov bolo v 13. týždni v okrese Levice

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Šesť z nich si za volant sadlo s alkoholom v krvi nad jedno promile.

Levice 3. apríla (TASR) - Policajti počas kontroly v Nitrianskom kraji v dňoch 27. marca až 2. apríla zistili, že 19 vodičov jazdilo pod vplyvom alkoholu. Šesť z nich si za volant sadlo s alkoholom v krvi nad jedno promile.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, najviac vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu bolo v okrese Levice, najmenej v okresoch Komárno a Šaľa. "V okrese Levice jazdilo päť vodičov pod vplyvom alkoholu, v okrese Nitra traja, v okresoch Topoľčany a Nové Zámky dvaja a v okresoch Šaľa a Komárno jeden," povedala Bruchterová.

Okrem toho zložky Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) zistili, že v uvedenom období jazdilo pod vplyvom alkoholu na území Nitrianskeho kraja ďalších päť vodičov.

Hovorkyňa uviedla, že policajti kontrolovali aj cyklistov. "Zistili 53 priestupcov, ktorí na bicykli jazdili pod vplyvom alkoholu. V okresoch Komárno a Nové Zámky bolo 14 z nich, v okrese Levice 12, v okrese Nitra šesť a v okresoch Topoľčany a Šaľa traja," ukončila s tým, že zložky KDI odhalili v Nitrianskom kraji v uvedenom období jedného cyklistu pod vplyvom alkoholu.