Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

TRAGÉDIA NA PRIECESTÍ: Vlak v Kmeťove usmrtil cyklistu

Na snímke osobný vlak, ktorý zrazil 27-ročného cyklistu na nechránenom železničnom priecestí v obci Kmeťovo v okrese Nové Zámky vo štvrtok 16. augusta 2018. Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Aj napriek tomu, že rušňovodič použil rýchločinné brzdenie a výstražné zvukové znamenie, zrážke už nedokázal zabrániť.

Kmeťovo 17. augusta (TASR) – V obci Kmeťovo v okrese Nové Zámky zrazil osobný vlak 27-ročného cyklistu. Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Tragická nehoda sa stala vo štvrtok (16.8.) o 20. hodine na nechránenom železničnom priecestí.

„Muž jazdiaci na bicykli vošiel do koľajiska. Aj napriek tomu, že rušňovodič použil rýchločinné brzdenie a výstražné zvukové znamenie, zrážke už nedokázal zabrániť,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

V obci Kmeťovo v okrese Nové Zámky zrazil osobný vlak 27-ročného cyklistu. Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Tragická nehoda sa stala vo štvrtok 16. augusta 2018 o 20. hodine na nechránenom železničnom priecestí. Na snímke bicykel.
Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého cyklistu bude vykonaná pitva, pri ktorej bude z krvi zisťované aj prípadné požitie alkoholu. Poverený policajt Oddelenia železničnej polície v Nových Zámkoch začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.