Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

V Šahách sa po zrážke s osobným autom vážne zranil 8-ročný cyklista

Ilustračné foto. Foto: KR PZ v Žiline

K dopravnej nehode, ktorá sa stala na ulici Janka Kráľa, došlo tak, že chlapec s bicyklom náhle vošiel do jazdnej dráhy na vozovku pod prichádzajúce auto.

Šahy 11. septembra (TASR) - Na bicykli jazdiaci 8-ročný chlapec sa v Šahách v okrese Levice v nedeľu (10.9.) krátko pred 19.00 h vážne zranil po zrážke s osobným vozidlom. Ako TASR informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ulici Janka Kráľa, došlo tak, že chlapec s bicyklom náhle vošiel do jazdnej dráhy na vozovku pod prichádzajúce auto.

Na vozidle značky Opel Corsa jazdiaca 52-ročná vodička už nedokázala zrážke zabrániť. "Dôsledkom nárazu chlapec spadol na prednú kapotu auta, kde si do čelného skla udrel hlavu a spadol na vozovku. Následne vodička prešla do protismeru a narazila do dopravnej značky. Chlapec utrpel ťažké zranenia, s ktorými ho leteckí záchranári previezli do nemocnice v Banskej Bystrici," povedala Bruchterová s tým, že alkohol v dychu vodičky policajti nezistili.

Pod túto dopravnú nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť a porušenie osobitných ustanovení o cyklistoch, ktoré hovorí, že osoba mladšia ako desať rokov smie jazdiť na bicykli len pod dohľadom staršej osoby. "Povinnosťou cyklistu je chrániť si hlavu prilbou. Keďže v tomto prípade išlo osobu mladšiu ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Ďalšou povinnosťou cyklistu je mať za zníženej viditeľnosti na odeve umiestnený reflexný prvok a vybavený bicykel. Presná príčina, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody je v štádiu objasňovania," ukončila nitrianska krajská policajná hovorkyňa.