Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

O post primátora Šale sa prvýkrát uchádza jediný kandidát

Sídlisko v Šali, ilustračná snímka. Foto: TASR

Šaľania si v komunálnych voľbách 10. novembra budú voliť aj zástupcov v mestskom parlamente. O miesto v 21-člennom mestskom zastupiteľstve sa uchádza 48 kandidátov.

Šaľa 12. septembra (TASR) – Jediným uchádzačom o primátorské kreslo v Šali je súčasný primátor Jozef Belický. Ako informovala Erika Kollerová z mestského úradu, svoju funkciu bude Belický ďalšie štyri roky vykonávať ako nezávislý.

Šaľania si v komunálnych voľbách 10. novembra budú voliť aj zástupcov v mestskom parlamente. O miesto v 21-člennom mestskom zastupiteľstve sa uchádza 48 kandidátov. „Voliči si budú voliť svojich zástupcov v troch volebných obvodoch, v každom budú môcť krúžkovať najviac sedem mien. Ako uvádza zákon, do 18. 9. 2018 zasadne mestská volebná komisia, ktorá preskúma predložené kandidátne listiny a v prípade, ak kandidát spĺňa podmienky určené zákonom, kandidatúru zaregistruje,“ vysvetlila Kollerová.

Ako doplnila, mesto zverejní zoznam zaregistrovaných kandidátov najneskôr 16. októbra 2018. „V histórii mesta Šaľa sa od demokratických volieb v roku 1990 nestalo, aby sa o post primátora uchádzal len jeden kandidát,“ skonštatovala.