Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Študentské dni nitrianskych univerzít ponúknu desiatky podujatí

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Celkovo je do tohtoročného programu zaradených 48 podujatí, ktoré počas osemnástich dní oživia obe univerzity i mesto.

Nitra 9. novembra (TASR) – Niekoľko desiatok kultúrnych, spoločenských i športových udalostí prinesú Študentské dni nitrianskych univerzít (ŠDNU). Na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF), Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) i na viacerých miestach v Nitre sa budú konať od 13. do 30. novembra.

Celkovo je do tohtoročného programu zaradených 48 podujatí, ktoré počas osemnástich dní oživia obe univerzity i mesto. „Jedným z prvých je obľúbený hokejový zápas UKF versus SPU, na humanitárnom podujatí Univerzitná kvapka krvi dostanú účastníci možnosť pomôcť iným a účasťou na Večernom behu Nitrou zas svojmu zdraviu,“ uviedla Tímea Kamenická z UKF.

Ako pripomenula, ŠDNU ponúknu aj gurmánske podujatia Svet chutí a vôní nitrianskeho regiónu či Klobásovicu. V rámci kultúrnych podujatí je pripravený Festival umení Konfrontácie či Filmový maratón. Organizované budú aj vzdelávacie aktivity zamerané na poskytovanie prvej pomoci a poradenstvo pri starostlivosti o dieťa.

Súčasťou spoločenských udalostí bude Beerfest i Deň kariéry. „Samozrejme, že nebude chýbať oceňovanie úspešných študentov oboch univerzít. K vrcholným podujatiam študentských dní bude určite patriť Imatrikulačný ples UKF,“ doplnila Kamenická.