Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V najmenšej obci Zlatomoravského okresu veľký záujem o voľby nemajú

Na ilustračnej snímke členovia okrskovej volebnej komisie. 4. novembra 2017. Foto: TASR - Martin Palkovič

Z viac ako 220 obyvateľov dediny dnes môže voliť necelých 200 oprávnených voličov. O volebný akt však zatiaľ veľký záujem neprejavili.

Zlatno/Zlaté Moravce 4. novembra (TASR) – Voľby v okrese Zlaté Moravce prebiehajú pokojne a bez incidentov. Podľa vyjadrení obvodnej komisie je však účasť voličov stále pomerne nízka.

Predpoklady, že popoludní budú ľudia prichádzať k volebným urnám v hojnejšom počte, sa zatiaľ nenaplnili. Nízky záujem o voľby do orgánov Nitrianskeho samosprávneho kraja je aj v Zlatne, ktoré je najmenšou obcou v Zlatomoravskom okrese.

Z viac ako 220 obyvateľov dediny dnes môže voliť necelých 200 oprávnených voličov. O volebný akt však zatiaľ veľký záujem neprejavili. "Pokiaľ ide o priebeh volieb, je veľmi pokojný, ľudia, ktorí do volebnej miestnosti prichádzajú, sú informovaní a vedia, čo majú robiť. Ale účasť je redšia a vidíme, že záujem o voľby je skôr nižší. Vieme, že niektorí ešte prídu, ale nebudú to veľké počty," uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Zlatne Jana Miklová.