Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér

Práve teraz

Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do semifinále Slovnaft Cupu.
V stredajšom štvrťfinále zvíťazili v Dunajskej Strede nad druholigovým FC ŠTK 1914 Šamorín 4:3 v rozstrele z 11 m, keď sa zápas v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1.

Vytváranie finančného prostredia EÚ v priebehu desaťročí má podobu
nesúrodej konštrukcie, v ktorej chýba systém vyvodzovania verejnej zodpovednosti. Vyplýva zo stredajšej správy Európskeho dvora audítorov (EDA).

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku
postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Pre TASR to potvrdila rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Doručovateľskej spoločnosti Packeta medziročne narástol počet ňou
prepravených zásielok o viac ako 40 %. Obrat skupiny Packeta Group narástol na vyše 257 miliónov eur a v rámci nej sa doručilo spolu 90 miliónov zásielok do 33 krajín.

Stavebné výdavky v Spojených štátoch pokračovali v poklese aj na
začiatku tohto roka, tempo poklesu sa však v porovnaní s vývojom v decembri zmiernilo. Na druhej strane, výsledky zaostali za očakávaniami ekonómov, ktorí predpokladali aspoň mierny rast.

Úvod

Grécky minister dopravy Kostas Karamanlis v stredu po tragickej
zrážke dvoch vlakov podal demisiu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Súd v Británii v stredu poslal do väzenia rodičov 16-ročnej telesne
postihnutej dcéry za jej zabitie. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky stanice Sky News.

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar by sa mohol vrátiť do
zostavy Interu Miláno už v zápase 25. kola talianskej Serie A proti Lecce. Dvadsaťosemročný obranca sa zotavuje zo zranenia sedacieho svalu, ktoré utrpel v osemfinálovom zápase LM proti Portu (1:0).

Aktivita v americkom výrobnom sektore pokračovala vo februári v
poklese, tempo poklesu sa však zmiernilo. Dopomohli k tomu nové objednávky, ktoré zaznamenali výrazné zmiernenie poklesu zo začiatku roka. Horšie sa vyvíjala produkcia, ktorej pokles sa zrýchlil.

Právnici v oblasti ľudských práv žiadajú Medzinárodný trestný súd
so sídlom v Haagu, aby začal vyšetrovanie možných trestných činov tureckej vlády voči tisíckam odporcov prezidenta krajiny Recepa Tayyipa Erdogana.

Na omši pápeža Františka na budapeštianskom Kossuthovom námestí,
ktorá sa má konať 30. apríla, a teda v závere jeho trojdňovej návštevy Maďarska, očakávajú organizátori účasť niekoľko státisícov ľudí.

Ruské sily nasadili do bojov o východoukrajinské mesto Bachmut
skúsenejších bojovníkov z ruskej súkromnej polovojenskej Vagnerovej skupiny. Povedal to v stredu hovorca ukrajinskej armády Serhij Čerevatyj pre stanicu CNN.

Predsedu Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Borisa Kollára mrzí
rozhodnutie dočasne povereného ministra Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. Argumentuje, že odborná verejnosť s ním bola spokojná.

Vo veku 83 rokov zomrel v utorok 28. februára v Banskej Bystrici
bývalý úspešný skokan do diaľky a neskôr tréner v banskobystrickej Dukle Ján Solčáni. Informoval o tom portál atletika.sk.

Pápež František sa rozhodol zrušiť bezplatné nájomné pre kardinálov
a dotované nájomné pre ostatných vysoko postavených vatikánskych úradníkov s odôvodnením, že aj oni musia prispievať k úsporám Vatikánu.

Dvanásťročné ruské dievča poslali úrady do sirotinca a jeho otca
zbili a zatkli za to, že na hodine výtvarnej výchovy nakreslilo protivojnový obrázok. TASR informuje podľa portálu britského denníka The Guardian.

Nórski reprezentanti v severskej kombinácii Espen Andersen, Jens
Luraas Oftebro, Jörgen Graabak a Jarl Magnus Riiber si vybojovali zlato v súťaži družstiev na majstrovstvách sveta v Planici.

Takmer polovica slovenských podnikov (44 %) nemá zavedené
vnútorné systémy oznamovania podvodov, ako napríklad korupcia.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v rámci
prípravy na "domáce" majstrovstvá Európy v roku 2025 kemp v Turecku. V prvých dueloch nového kalendárneho roka sa stretne s rovesníkmi zo Slovinska, Bulharska a pravdepodobne Severného Macedónska.

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) rokuje o predaji
svojho závodu v ruskom meste Kaluga. TASR informáciu prevzala od agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na zdroj oboznámený s problematikou.