Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Blokácia na hraničných priechodoch s Ukrajinou pretrváva

Na snímke aktuálna situácia na vstupnej colnej kontrole na Slovensko na hraničnom priechode s Ukrajinou Vyšné Nemecké 27. novembra 2018. Foto: TASR - Roman Hanc

Štrajkujúci ukrajinskí vodiči, ktorí od pondelka (26.11.) úplne zablokovali osobnú dopravu na ukrajinskej strane hraničného priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké a Malé Berezné – Ubľa pokračujú v štrajku.

Michalovce 28. novembra (TASR) - Na cestných hraničných priechodoch Malé Berezné – Ubľa a Užhorod – Vyšné Nemecké pretrváva blokácia osobnej dopravy ukrajinskými občianskymi aktivistami, uvoľnili však priechod niekoľkým vozidlám. TASR o tom v stredu informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Štrajkujúci ukrajinskí vodiči, ktorí od pondelka (26.11.) úplne zablokovali osobnú dopravu na ukrajinskej strane hraničného priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké a Malé Berezné – Ubľa pokračujú v štrajku, v obmedzenom režime.

"Štrajkujúci uvoľnili vstup pre autobusy, ktoré sa vo Vyšnom Nemeckom už vybavujú v štandardnom režime. V utorok (27.11.) umožnili v priebehu 24 hodín vstup z Ukrajiny na Slovensko aj 35 vozidlám v Ubli a 256 vozidlám vo Vyšnom Nemeckom. Aktuálne je výstup zo Slovenska na Ukrajinu osobnými vozidlami možný len cez Vyšné Nemecké. V Ubli trvá úplná blokáda aj na výstupe," uviedla Baloghová.

Colný úrad nedisponuje podľa jej slov presnými informáciami o priebehu a trvaní protestnej akcie ukrajinských občanov. "Naďalej sme preto v kontakte s príslušnými zložkami na ukrajinskej strane hraničného priechodu, ako aj ukrajinským konzulátom na Slovensku," vysvetlila Baloghová.

"Všetkým vodičom, ktorí plánujú prestup osobnými vozidlami na Ukrajinu, odporúčame ešte pred cestou sledovať aktuálnu situáciu na hraničných priechodoch. Finančná správa zverejňuje aktuálne informácie na svojej oficiálnej stránke www.financnasprava.sk, aj na Facebooku," dodala Baloghová.