Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Do prípravy strategického dokumentu Sniny sa môže zapojiť aj verejnosť

Erb mesta Snina Foto: Heraldický register

Sninská radnica odštartovala v uplynulých dňoch prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHaSR) mesta pre obdobie rokov 2016 až 2022.

Snina 13. apríla (TASR) - Sninská radnica odštartovala v uplynulých dňoch prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHaSR) mesta pre obdobie rokov 2016 až 2022. Na kreovaní tohto významného strategického dokumentu sa môže podieľať aj verejnosť.

Ako TASR informovala hovorkyňa sninskej radnice Eva Mihaliková, mestské zastupiteľstvo (MsZ) schválilo v januári tohto roka zámer prípravy uvedeného dokumentu, ktorý približuje postupy, štruktúru a harmonogram spracovania, členov riadiaceho tímu PHaSR či spôsob jeho publikácie.

"V meste Snina sa budú na spracovaní a tvorbe PHaSR podieľať najmä vedúci pracovníci mestského úradu - členovia riadiaceho tímu, s podporou verejnosti a tiež s využitím metodického riadenia zo strany zodpovedných inštitúcií, Prešovského samosprávneho kraja a Regionálnej rozvojovej agentúry Humenné," ozrejmila Mihaliková. Dodala, že každý člen riadiaceho tímu si už vytvoril vlastnú pracovnú skupinu zostavenú z poslancov MsZ a verejnosti - odborníkov za jednotlivé oblasti. "Na internetovej stránke mesta je zverejnená informácia o tom, že do práce komisií sa môže zapojiť ktokoľvek, kto chce pomôcť," doplnila v tejto súvislosti hovorkyňa radnice.

Pracovné skupiny budú v najbližších mesiacoch analyzovať potreby a strategické zámery mesta pre nasledujúce sedemročné obdobie, a to napríklad v oblastiach životné prostredie, priemysel, podnikanie a trh práce, bývanie, sociálne veci, zdravotníctvo, vzdelávanie, kultúra, cestovný ruch, šport, bezpečnosť či doprava.

"Najdôležitejšie priority a ciele budeme poznať až po vypracovaní analýz v jednotlivých pracovných skupinách a následnej strategickej príprave, ktorá by mala prebehnúť približne v júli. PHaSR by malo následne schvaľovať v decembri tohto roka mestské zastupiteľstvo," uzavrela Mihaliková.