Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

FARMÁR FEST 2018

Foto: Farmár Fest 2018

Prvú septembrovú sobotu usporiadalo Združenie Spiš v spolupráci so Zväzom chovateľov oviec a kôz a expozíciou Nestville Park farmárske podujatie pod názvom Farmár Fest 2018.

Hniezdne 12. septembra (OTS) - Cieľom organizátorov bolo predstaviť verejnosti výsledky práce našich poľnohospodárov, chovateľov, farmárov, spracovateľov i drobných remeselníkov a poďakovať sa za ich záslužnú prácu, ktorú vykonávajú denno-denne bez ohľadu na počasie, piatok či sviatok, deň či noc.
Foto: Farmár Fest 2018

Podujatie bolo obohatené o atraktívne predvádzanie až šiestich národných plemien oviec a kôz, prezentáciu hovädzieho dobytka, drobnochovu a králikov či výstavu poľnohospodárskej techniky. Návštevníci mali možnosť spoznať aj výnimočného barana, ktorý si zahrá v pokračovaní novej legendárnej rozprávky Perinbaba. Naslovovzatí odborníci poskytli všetkým záujemcom odborné rady a podelili sa so svojimi skúsenosťami. Počas celého podujatia návštevníci hlasovali za najkrajšie zviera Farmár Festu v kategóriách ako hovädzí dobytok, drobnochov a ovce a kozy. V kategórií hovädzí dobytok sa do súťaže zapojilo Poľnohospodárske družstvo Nová Ľubovňa, Roľnícke družstvo v Plavnici a Agro Hniezdne, s. r. o. Súťažili aj chovatelia drobnochovu ako Juraj Mojcher, Ľudmila Mojcherová, Martin Rašš, Sebastián Lukáč, Karol Šebest, Rastislav Tomala, Ján Rušin, Dávid Furčoň, Peter Duch, Marko Pardus, Mário Šugerek, Šimon Šugerek, Ján Strelko, Marek Plavnický a Juraj Heržak. Svoje zastúpenie v súťaži mala aj kategória ovce a kozy, ktorú prezentoval Pavol Vyšovský – Hala Marianna zo Starej Ľubovne, Ing. Peter Angelovič z Farmy Kamenica, Roľnícke družstvo Majdan Litmanová, Poľnohospodárske družstvo Nová Ľubovňa a Agro Hniezdne, s. r. o.

VYHODNOTENIE SÚŤAŽE O NAJKRAJŠIE ZVIERA
1. , 2. a 3. miesto v kategórii hovädzí dobytok - Roľnícke družstvo v Plavnici
Foto: Farmár Fest 2018


1. miesto v kategórii drobnochov - Ľudmila Mojcherová (Plavnica)
2. miesto v kategórii drobnochov - Martin Rašš (Jakubany)
3. miesto v kategórii drobnochov – Karol Šebest (Spišská Stará Ves)

Foto: Farmár Fest 2018


1. miesto v kategórii ovce a kozy - Marko Pardus (Hniezdne)
2. miesto v kategórii ovce a kozy - Agro Hniezdne, s. r. o.
3. miesto v kategórii ovce a kozy - Ing. Peter Angelovič, Farma Kamenica
Foto: Farmár Fest 2018


V priestoroch Nestville Parku opäť prebiehal Tradičný trh zameraný predovšetkým na prezentáciu a propagáciu pravých slovenských výrobkov od regionálnych producentov, ktoré ste mohli nielen ochutnať, ale aj zakúpiť. Výrobu tradičnej slovenskej bryndze, hrudkového syra a syrových korbáčikov priblížil bača Štefan Črep z Liptovskej Lúžnej. V ponuke bol aj pastovaný med špičkovej kvality, ktorý na tohtoročnom Agrokomplexe v Nitre vyhral 1. miesto v kategórii pastovaný med. Tradičné ľudové remeslá prezentovali zruční výrobcovia z nášho okresu.
Foto: Farmár Fest 2018


O dokonalý zážitok sa postarala Nestville Rodeo Show, počas ktorej si dvadsiati jazdci na koňoch zmerali svoje sily v atraktívnych disciplínach. Boli ste tiež svedkami exkluzívneho akrobatického vystúpenia jazdcov na cválajúcich koňoch z klubu Lieskovany.

VYHODNOTENIE RODEO EXHIBÍCIE
CATTLE PENNING - sólo oddeľovania dobytka:
1. Róbert Pecúch/Hot Lena
2. Veronika Kakošová/Filli
3. Megi Krupová/Bogar

KĽÚČOVÁ DIERA - rýchlostný pretk
1. Lea Javoreková/Rasti
2. Lea Javoreková/Surry Freckles
3. Róbert Pecúch/Hot Lena

TEAM PENNING - traja jazdci oddeľujúci dobytok
1. Róbert Pecúch/Hot Lena, Pavol Vanca/Speedy, Veronique Menyhertová/Hollywood
2. Kamila Tvrdá/Boy, Juraj Hollý/Dolly, Róbert Pecúch/Hot Lena
3. Róbert Pecúch/Hot Lena, Megi Krupová/Bogar, Veronique Menyhertová/Hollywood

BAREL RACE - rýchlostné preteky okolo sudov
1. Veronika Kakošová/Filli
2. Gréta Németh/Jezzy
3. Lea Javoreková/Surry Freckles

GARE RACE - rýchlostný pretek cez branky
1. Róbert Pecúch/Hot Lena
2. Veronika Kakošová/Filli
3. Lea Javoreková/Surry Freckles

RANČ ROPING - dobytkársky pretek, dvojica lasuje dobytok
1. Pavol Vanca/Speedy
2. Róbert Pecúch/Hot Lena
3. Róbert Pecúch/Hollywood
Foto: Farmár Fest 2018


Ďakujeme všetkým vystavovateľom za aktívnu účasť a pomoc pri organizovaní výstavy zvierat na Farmár Feste 2018. Aj vďaka Vám malo nové farmárske podujatie v našom regióne úspech a pozitívny ohlas u širokej verejnosti. Veríme, že sa o rok opäť spoločne stretneme. Prajeme Vám veľa chovateľských úspechov a už teraz sa na Vás tešíme.