Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

J. Vaľová chce obhájiť post primátorky Humenného

Jana Vaľová, archívna snímka. Foto: TASR

Do novembrových komunálnych volieb ide s podporou politických strán Smer-SD, Most-Híd, Strana zelených Slovenska a viacerých občianskych združení a nezávislých organizácií.

Humenné 11. septembra (TASR) - Primátorka mesta Humenné Jana Vaľová sa pokúsi obhájiť svoju funkciu. Do novembrových komunálnych volieb ide s podporou politických strán Smer-SD, Most-Híd, Strana zelených Slovenska a viacerých občianskych združení a nezávislých organizácií.

"Dostávala som z mnohých strán jasný odkaz, že v začatej práci treba pokračovať. Preto ponúknem Humenčanom pokračovanie rozvoja mesta, jeho dobrého hospodárenia a množstva benefitov pre všetky skupiny jeho obyvateľov," zdôvodnila svoju opätovnú kandidatúru súčasná hlava mesta.

Jej ambíciou je dokončiť viaceré projekty v oblasti európskych fondov a doviesť do úspešného konca dlhoročný zápas mesta o nižšie ceny tepla. V roku 2020 sa totiž končí zmluva mesta s teplárňou a primátorka má plán vrátiť teplovodné potrubia späť do rúk mesta, aby malo vplyv na výslednú cenu tepla pre občanov.

Svoj volebný program predstaví Vaľová v najbližších dňoch a týždňoch. "Nebude však žiadnym prekvapením v základných hodnotách, ktoré v politike vyznávam. Bude opäť založený na zodpovednom hospodárení, investíciách a benefitoch pre ľudí. Som presvedčená, že ľudia musia pocítiť hospodársky úspech mesta priamo vo svojich peňaženkách a na svojej lepšej životnej úrovni. Do svojho programu však zapracujem aj podnetné návrhy priamo od ľudí," uviedla.

Vaľová zároveň predstavila svoj tím kandidátov na poslancov, ktorí ju vo voľbách podporujú. "Vždy je dôležité, keď sa môže človek oprieť o svojich spolupracovníkov. Preto sa teším, že ideme do volieb ako jeden tím s kvalitným programom a víziou pre Humenné a že v tomto tíme je zastúpená tak dlhoročná skúsenosť, ako aj mladícka energia," uzavrela.

Okrem súčasnej primátorky záujem o túto pozíciu doteraz prejavili Miroslav Porochnavý (nezávislý), Miloš Meričko (KDH, OĽaNO, Sme rodina, SPOLU-občianska demokracia, Strana občianskej ľavice, Strana práce), Miroslava Zajcevová (nezávislá) a Peter Pipák (SNS).