Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

Humenné obnovuje budovu bývalého internátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Išlo o druhú etapu rekonštrukčných prác v budove v centre mesta, objekt radnica získala do svojho majetku v roku 1994.

Humenné 26. augusta (TASR) – Humenská samospráva preinvestovala na výmenu okien a balkónových dverí v polyfunkčnom objekte bývalého internátu 30.500 eur. Išlo o druhú etapu rekonštrukčných prác v budove v centre mesta, objekt radnica získala do svojho majetku v roku 1994. Stavbu s kapacitou 500 postelí postavili ešte v roku 1968 za účelom ubytovania zamestnancov bývalého Chemlonu. Po takmer pol storočí získava novú podobu.

Ako informovala hovorkyňa mesta Michaela Dochánová, s prácami začali v polovici júla a ukončili ich v týchto dňoch. Dnes je to polyfunkčný objekt s nebytovými priestormi od prízemia po štvrté poschodie, na vrchných podlažiach plní aj funkciu bývania formou nájomných bytov - od piateho po ôsme poschodie.

Prvú etapu projektu mesto realizovalo v náklade necelých 27.000 eur na prelome vlaňajšieho a tohto roku. Vtedy vymenili 38 okien a rovnaký počet balkónových dverí v nebytových priestoroch budovy na prvom a druhom poschodí. Druhá etapa rekonštrukcie sa týkala tretieho poschodia budovy.

Hovorkyňa mesta doplnila, že humenská radnica chce postupne pokračovať vo výmene okien na zostávajúcich poschodiach bývalého internátu. Okrem toho mesto plánuje údržbu vykurovacích telies, vrátane výmeny a montáže nových ventilov na radiátory, tiež výmenu rozvodov tepla a teplej vody v suteréne budovy.