Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Koncert Prešov východu má charitatívny rozmer

Andrea Turčanová, primátorka Prešova Foto: TASR/Milan Kapusta

Záštitu nad podujatím má mesto Prešov a jeho primátorka Andrea Turčanová.

Prešov 22. mája (TASR) – Prešovská nezisková organizácia Pierott, ktorá pomáha ľuďom v ťažkých životných situáciách a talentovaným deťom, pripravila na piatok 27. mája charitatívne podujatie Prešov východu. Ide o koncert známych skupín a sólistov, ktorý sa bude konať v prešovskej Tatran handball aréne so začiatkom o 19.00 h, ktorý má charitatívny rozmer. Organizátori odovzdajú na ňom vybratým deťom a rodinám športové a školské pomôcky, tiež finančne prispejú na liečebný a zážitkový pobyt zdravotne a sociálne odkázaným deťom.

Hlavný organizátor projektu Marián Beliš informoval, že návštevníkov chcú nalákať na hudobných interpretov, ako sú Peter Bič Projekt, Martin Harich, Beáta Dubasová, Metalinda, Modus, i hip-hoperra Rakbyho. Chýbať nebudú ani umelci z regiónu ako Ľudová hudba Stana Baláža či skupina Gipsy Kings Revival. Program budú moderovať Barbora Švidraňová a Binďo.

"Nebude to len o hudbe a zábave, ale je to aj o charite. Medzi vystúpeniami umelcov priamo na pódiu odovzdáme ceny vytypovaným deťom alebo sociálne odkázaným rodinám. Námety sme dostávali cez sociálne siete alebo na odporúčanie ľudí, ktorí už majú s nami nejakú skúsenosť. Na pódiu odovzdáme futbalové lopty, hokejové sety pre tých, ktorí majú možno talent, ale nemajú toľko peňazí, aby mali šancu sa vôbec rozbehnúť," uviedol Beliš. Desiatim deťom odovzdajú školské pomôcky. Do rodiny s chorým chlapčekom poputuje 1000 eur na liečebný pobyt a jednej sociálne odkázanej matke s dieťaťom darujú zážitkový pobyt.

Záštitu nad podujatím má mesto Prešov a jeho primátorka Andrea Turčanová. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, s neziskovou organizáciou Pierott už spoločne pripravili niekoľko projektov. "Mimoriadne oceňujeme charitatívny rozmer akcie Prešov východu," zdôraznila hovorkyňa.

Beliš doplnil, že medzi podporenými deťmi budú aj chlapci a dievčatá zo širšieho regiónu, preto zvolili názov Prešov východu. Vstupné z predaja vstupeniek pokryje predovšetkým náklady organizátorov. Na vecné dary prispeli najmä sponzori.