Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Svidník spustilo novú webstránku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spĺňa všetky náležitosti podľa zákona o informačných systémoch verejnej správy.

Svidník 12. septembra (TASR) – Mesto Svidník spustilo v uplynulých dňoch novú webstránku. Podľa hovorkyne radnice Kristíny Tchirovej prvú webstránku zriadili pred desiatimi rokmi. Nová spĺňa všetky náležitosti podľa zákona o informačných systémoch verejnej správy.

"Nová stránka je prispôsobená pre hendikepovaných občanov a všetky texty i obrázky si môžu slabozrakí a nevidiaci tiež prechádzať. Dôležité je, že občan sa dostane ku všetkým najdôležitejším kontaktom v jednom odkaze, môže sa prihlásiť na portál a byť pravidelným odberateľom pre seba dôležitých údajov," uviedla Tchirová.

Ako povedala, nezabudli ani na množstvo informácií, ktoré sú staršieho dátumu a nie je prioritné nimi zapĺňať novú stránku, preto nechali odkaz aj na archív starej stránky.

"Stránka pôsobí moderne a veľmi príjemné, ale čo bolo najdôležitejšie pri jej tvorbe, je to, aby stránka neslúžila mestskému úradu, ale prioritne, aby slúžila návštevníkom portálu. Prioritou preto bolo urobiť rýchle odkazy pre občanov na hornej lište, ktoré budú skrátenou formou navigovať človeka," vysvetlila Tchirová.

Podľa jej slov sú stále otvorení komunikácii s verejnosťou a zlepšovaniu nového webového portálu.