Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Prešovský kraj

Mestská galéria Caraffka v Prešove predstaví najlepšie žiacke diela

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Okrem osvojovania si základných techník sa žiaci oboznamujú aj s alternatívnymi a menej známymi technikami, experimentálnou tvorbou.

Prešov 5. apríla (TASR) - Najlepšie diela žiakov predstavia Mestská galéria Caraffka a Základná umelecká škola Mikuláša Moyzesa v Prešove. Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok (9. 4.) o 16.00 h v Mestskej galérii Caraffka. TASR o tom informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová.

Výtvarný odbor začal svoju činnosť v školskom roku 2006/2007. V súčasnosti má škola dva ateliéry. Jeden sa nachádza na Štefánikovej ulici blízko centra mesta a druhý na ulici Májové námestie na sídlisku Sekčov. S rastúcim záujmom navštevuje výtvarný odbor vyše 100 žiakov vo veku od piatich do 18 rokov.

Okrem osvojovania si základných techník sa žiaci oboznamujú aj s alternatívnymi a menej známymi technikami, experimentálnou tvorbou - starší žiaci sa zameriavajú aj na koncept, rôzne priestorové i recyklované objekty. Žiaci výtvarného odboru sa zúčastňujú na regionálnych, celoslovenských aj medzinárodných súťažiach.