Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Divokú jazdu troch mladíkov ukončili až výstrely zo zbrane

Ilustračné foto Foto: TASR

Za volantom bol iba 17-ročný mladík, ktorému namerali alkohol v krvi.

Tulčík/Fulianka 23. decembra (TASR) - Divokú jazdu troch mladíkov, ktorí nerešpektovali výzvy polície na zastavenie auta, ukončili v nedeľu ráno medzi obcami Tulčík a Fulianka v okrese Prešov až výstrely zo zbrane.

"Na poľnej ceste od obce Tulčík smerom na obec Záhradné vodič nerešpektoval výzvu na zastavenie auta a svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval zasahujúcich policajtov, ktorí mu dávali znamenia na zastavenie vozidla. Autom následne narazil do vozidla policajnej hliadky a unikal ďalej," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Vodič nereagoval ani na ďalšie výzvy a znamenia polície, aby auto zastavil. Keďže svojou bezohľadnou jazdou zároveň ohrozoval život a zdravie osôb, zasahujúci policajti proti nemu použili strelnú zbraň.

"Zbraň bola použitá mimo zastavané územie na poli medzi obcami Tulčík a Fulianka, aby nebol ohrozený život a zdravie inej osoby. Strely smerovali na kolesá unikajúceho vozidla tak, aby nebolo ohrozené zdravie a život posádky vozidla, proti ktorej sa zasahovalo," priblížila Migaľová.

Za volantom bol vtedy podľa jej slov iba 17-ročný mladík z obce Mošurov. V aute sa ďalej nachádzal 18-ročný muž z tej istej obce a 28-ročný spolujazdec z obce Terňa. Polícia následne podrobila vodiča dychovej skúške na prítomnosť alkoholu. Namerali mu hodnotu 0,94 mg/l.

"Uvedené osoby sú podozrivé zo spáchania prečinu - útok na verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Pri vykonávaní služobného zákroku kládli aktívny odpor, bránili vo výkone právomoci verejnému činiteľovi a nerešpektovali výzvy zasahujúcej hliadky," doplnila Migaľová s tým, že posádka vozidla po jeho zastavení políciou zároveň odmietala z uzamknutého auta vystúpiť. "Donucovacie prostriedky boli použité v súlade zo zákonom a k zraneniu osôb nedošlo," uzavrela policajná hovorkyňa.