Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Novozvolení zástupcovia Humenného sa ujali svojich funkcií

Erb mesta Humenné Foto: Heraldický register

Najdlhšie pôsobiacimi poslancami humenského MsZ, a to od roku 1994, sú Mária Cehelská (SOĽ) a Ivan Hopta (Úsvit).

Humenné 8. decembra (TASR) - V Humennom sa dnes oficiálne ujali svojich funkcií primátorka mesta Jana Vaľová (Smer-SD) a novozvolení poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva (MsZ).

Staronová primátorka a 24-členný poslanecký zbor zložili na dnešnom ustanovujúcom MsZ v Humennom zákonom predpísaný sľub. Noví zástupcovia mesta vzišli z novembrových komunálnych volieb.

Najpočetnejšiu politickú skupinu v mestskom parlamente vytvorili 12 poslanci za stranu Smer-SD. Ostatné politické strany a koalície reprezentujú v humenskom MsZ jeden až dvaja poslanci. Do zastupiteľského zboru sa neprebojoval ani jeden nezávislý kandidát.

Najstarším poslancom humenského MsZ je 63-ročný Juraj Vaňo (SOĽ), najmladším Radovan Chovanec (Smer-SD), ktorý má 31 rokov. Z 24 kresiel obsadili deväť noví poslanci, pričom dvaja z nich nie sú úplnými nováčikmi. V zastupiteľstve už pôsobili pred rokmi, v predošlých funkčných obdobiach.

Najdlhšie pôsobiacimi poslancami humenského MsZ, a to od roku 1994, sú Mária Cehelská (SOĽ) a Ivan Hopta (Úsvit). Posledný spomenutý Humenčan získal v novembrových komunálnych voľbách najvyšší počet platných hlasov spomedzi všetkých novozvolených poslancov, a to 1834.