Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

O post primátora sa v Prešove uchádza sedem kandidátov

Prešov - ilustračné foto. Foto: TASR

V meste sa bude voliť v siedmich volebných obvodoch.

Prešov 12. septembra (TASR) - V Prešove sa v nadchádzajúcich komunálnych voľbách o hlasy voličov bude uchádzať sedem kandidátov na post primátora, ktorí podľa zapisovateľa mestskej volebnej komisie v Prešove Jozefa Smetanu do utorňajšej (11.9.) polnoci odovzdali kandidačné listiny.

"Vzhľadom na ochranu osobných údajov GDPR do času registrácie kandidátnych listín nie som oprávnený poskytovať informácie o konkrétnych osobách, ktoré podali kandidátnu listinu," uviedol Smetana.

Svoj záujem o post primátora ohlásili krajský a mestský poslanec Miroslav Benko (koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd), súkromný podnikateľ Stanislav Grega (nezávislý), mestský poslanec Richard Drutarovský (koalícia SPOLU - občianska demokracia, Progresívne Slovensko, OKS), súkromný podnikateľ, podpredseda mimoparlamentnej strany Šanca a jej krajský predseda František Oľha (koalícia SaS, Sme rodina – Boris Kollár, Šanca, Demokratická strana), súčasná primátorka a krajská poslankyňa Andrea Turčanová (KDH, OĽaNO, NOVA), právnik a krajský poslanec Pavel Hagyari (nezávislý) a siedmym kandidátom by mal byť Igor Dužda (Strana rómskej koalície – SRK).

Ako informoval Smetana, o 31 miest v mestskom zastupiteľstve prejavilo záujem 156 kandidátov. Z nich je 120 za politické subjekty a 36 je nezávislých. Koalície postavilo celkovo šesť politických strán a päť politických strán sa rozhodlo ísť do volieb samostatne.

V Prešove sa bude voliť v siedmich volebných obvodoch.