Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Obvineného z marcového postrelenia muža v Prešove už súdia

Foto: Ilustračné foto

Streľba sa odohrala 1. marca okolo 3.00 h v centre Prešova pred jedným z barov, kde došlo k nezhodám medzi vtedy 33 a 34-ročným Prešovčanom.

Prešov 8. decembra (TASR) – Na Okresnom súde v Prešove dnes pokračoval proces s Vladimírom H., ktorý v marci tohto roka po hádke v herni v centre mesta Prešov údajne postrelil na ulici muža. Ten utrpel ťažké zranenia, z ich následkov sa lieči dodnes. Vladimír H. je obžalovaný z vraždy v štádiu pokusu a nebezpečného vyhrážania sa.

Na procese dnes vypovedali svedkovia nachádzajúci sa v inkriminovanom čase na mieste útoku. Jedným z nich bol aj majiteľ herne, ktorý povedal, že obžalovaný sa najskôr opakovane hádal s kamarátom postreleného muža a spomínalo sa nejaké ženské meno, až po čase sa k nim pridal aj muž, ktorý bol neskôr postrelený.

Obžalovaný niektoré tvrdenia svedka poprel. Na samotnom začiatku súdneho procesu v októbri toho roka poprel Vladimír H. aj svoju vinu. Ďalšie pojednávanie vo veci by malo byť v utorok (9. 12.).

Streľba sa odohrala 1. marca okolo 3.00 h v centre Prešova pred jedným z barov, kde došlo k nezhodám medzi vtedy 33 a 34-ročným Prešovčanom. Po predchádzajúcich slovných nezhodách a fyzickom útoku mladší z mužov podľa polície výstrelom z krátkej strelnej zbrane zasiahol druhého muža do krku. Vladimír H. bol políciou zadržaný na mieste.