Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Parkoviská v centre Popradu budú cez sviatky k dispozícii zdarma

Erb mesta Poprad Foto: Heraldický register

Námestie sv. Egídia bude miestom konania rôznych koncertov, nebude chýbať jarmok, živý betlehem, k dispozícii je aj mobilná ľadová plocha.

Poprad 9. decembra (TASR) - Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne zdarma. Samospráva opäť vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od pondelka 15. decembra ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách. „Tento krok je originálnou pozvánkou na prechádzku námestím, predvianočné nákupy alebo návštevu niektorého z podujatí popradských Vianoc,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Námestie sv. Egídia bude miestom konania rôznych koncertov, nebude chýbať jarmok, živý betlehem, k dispozícii je aj mobilná ľadová plocha. Medzi najväčšie lákadlá popradského námestia pre domácich a návštevníkov mesta bude podľa Galajdu patriť aj bohatá vianočná výzdoba.

„Celkovo bude mať verejnosť k dispozícii takmer 1000 parkovacích miest. Rampy na parkoviskách s bezobslužným rampovým systémom budú vypnuté, ako aj parkovacie automaty,“ doplnil Peter Fabian zo Správy mestských komunikácií(SpMK) v Poprade. O špeciálnom režime na parkoviskách v správe SpMK budú informovať nálepky na parkovacích automatoch, ktoré budú vyhotovené v troch jazykoch, anglickom, poľskom a slovenskom ENG. Parkoviská budú opäť spoplatnené v štandardnom režime od 7. januára 2015.