Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Prešovský kraj

Po zime čakajú popradských cestárov opravy chodníkov a komunikácií

Cestári opravujú výtlky Foto: TASR/František Iván

Okrem ciest bude samospráva pokračovať aj vo veľkoplošných opravách chodníkov z minulého roka.

Poprad 29. marca (TASR) - Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade využila priaznivé počasie a suchý koniec zimy na skorší nástup na čistenie ciest a chodníkov od posypového materiálu. Dlhšie trvajúca zima v spojení so silnými mrazmi na niektorých popradských uliciach značne poškodila stav miestnych komunikácií.

"Najakútnejšie poruchy sme riešili už počas zimy studenou obaľovanou zmesou, všetko ostatné príde na rad postupne v jarných mesiacoch. S rozsiahlejšími opravami komunikácií začneme až okolo Veľkej noci," uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian. S upratovaním po zime začali v podtatranskej metropole koncom februára. "Popri tom sme riešili drobné opravy a poruchy tak, aby bolo na jar všetko pripravené na obnovu vodorovného dopravného značenia," ďalej informoval Fabian.

Okrem týchto opráv čakajú Poprad aj dlhodobo plánované investície do rekonštrukcie komunikácií. Najzásadnejšia sa týka realizácie kruhovej križovatky pri nákupnom centre neďaleko autobusovej stanice. "Pôjde o spojenú investíciu mesta Poprad a Prešovského samosprávneho kraja. Mesto na tento zámer vyčlenilo 250.000 eur a samosprávny kraj 300.000 eur," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Ďalšie finančné prostriedky pôjdu na komplexné rekonštrukcie komunikácií v lokalitách Staré ihrisko a Velická cesta.

Okrem ciest bude samospráva pokračovať aj vo veľkoplošných opravách chodníkov z minulého roka, keď sa podarilo opraviť viac ako 16.000 štvorcových metrov chodníkov, čo v dĺžke predstavuje približne šesť a pol kilometra trás pre peších. Mesto spolu so SMK pripravujú v týchto dňoch zoznam lokalít zo všetkých častí mesta. Práce sa uskutočnia až po úspešnom ukončení verejného obstarávania dodávateľa.