Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Muž našiel v Terni v starej stodole debničku s muníciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Krajský pyrotechnik na mieste určil, že ide o nemecké a ruské náboje do pechotných zbraní z obdobia druhej svetovej vojny v značne skorodovanom stave.

Terňa 16. mája (TASR) – Pri demolácii starej stodoly našiel obyvateľ obce Terňa v okrese Prešov drevenú debničku s muníciou. Tá sa nachádzala pod kopou sena. Krajský pyrotechnik na mieste určil, že ide o nemecké a ruské náboje do pechotných zbraní z obdobia druhej svetovej vojny v značne skorodovanom stave.

Celková hmotnosť škatule aj s nábojmi bola približne šesť kilogramov. Pyrotechnik debničku aj s nábojmi zaistil k ďalšej likvidácii. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, polícia neustále apeluje na občanov, aby s akoukoľvek muníciou či predmetom, ktorý ju pripomína, v žiadnom prípade nemanipulovali.

Nález je potrebné okamžite oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. "Práve neodborná manipulácia s neznámou muníciou bola v minulosti príčinou úrazov i smrteľných zranení," varuje hovorkyňa.