Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Mladíci demolovali ulice Spišskej Novej Vsi kameňmi, sú obvinení

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Svojím konaním spôsobili škody za niekoľko stoviek eur.

Spišská Nová Ves 10. decembra (TASR) – Vandali, ktorí demolovali v Spišskej Novej Vsi všetko, čo im prišlo do cesty, sú už v rukách polície.

„Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili dvoch 18-ročných mladíkov zo Spišskej Novej Vsi. Obvinení Andrej a Michal začiatkom augusta v nočných hodinách, v priebehu pol hodiny v meste Spišská Nová Ves vykonali viacero priestupkov,“ objasnil krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó.

Mladíci na Hviezdoslavovej ulici poškodili informačnú vitrínu na budove Rybárskeho zväzu, do ktorého hodili kameň. Následne na jednej z budov nachádzajúcich sa na Hviezdoslavovej ulici poškodili pútač lekárne. Taktiež do neho hádzali kamene, až kým rozbili plexisklo a znefunkčnili jeho osvetlenie. Potom na tej istej ulici poškodili na bráne namontovanú riadiacu elektroniku, určenú pre automatické systémy krídlových brán. „Napokon prešli na ulicu Chrapčiakovú, kde v blízkosti nástupišťa Slovenskej autobusovej dopravy kameňmi a palicou rozbili sklenenú výplň na stánku s občerstvením. Ďalej poškodili drevenú pracovnú dosku a tovar rozmlátili,“ doplnil hovorca.

Svojím konaním spôsobili škody za niekoľko stoviek eur. Obom v prípade dokázania viny hrozí podľa Szabóa až ročné väzenie.