Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Pacient v humenskej nemocnici napadol personál

Ilustračné foto Foto: TASR

V utorok (24.1.) popoludní v humenskej nemocnici rozbil tento pacient v lôžkovej časti interného oddelenia rukou sklo, poškodil dvere vyšetrovne a začal sa vyhrážať prítomným.

Humenné 25. januára (TASR) - Humenská polícia vedie voči 38-ročnému mužovi z okresu Humenné trestné stíhanie v súvislosti s trestným činom poškodzovania cudzej veci spáchaného v súbehu s trestným činom výtržníctva. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

V utorok (24.1.) popoludní v humenskej nemocnici rozbil tento pacient v lôžkovej časti interného oddelenia rukou sklo, poškodil dvere vyšetrovne a začal sa vyhrážať prítomným. "Neskôr pridal aj vulgárne nadávky, vytrhol zásuvku stola vo vyšetrovni a fyzicky napadol dvoch lekárov a jednu zdravotnú sestru," priblížila situáciu hovorkyňa s tým, že dvom z nich spôsobil zranenia.

Privolaná policajná hliadka použila voči agresívnemu mužovi donucovacie prostriedky v zmysle zákona, nakoľko kládol aktívny odpor a snažil sa z miesta ujsť. Na opakované výzvy policajtov, aby upustil od svojho protiprávneho konania vôbec nereagoval a pokračoval v konaní ďalej. Počas použitia donucovacích prostriedkov nedošlo k zraneniu osoby.

Zákon pri tomto skutku stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody až na tri roky.