Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia vyšetruje streľbu v popradskej časti Matejovce

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prípade zatiaľ obvinený nebol nikto, polícia robí všetky potrebné úkony na objasnenie skutku. Dve deti mali so strelnými poraneniami hospitalizovať v popradskej nemocnici.

Poprad 16. mája (TASR) – Polícia vyšetruje medializovaný prípad streľby v popradskej mestskej časti Matejovce, ku ktorej malo dôjsť počas víkendu. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik pre TASR potvrdil, že polícia v danej veci vedie trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. „Bližšie informácie nebudeme poskytovať vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie,“ dodal.

V prípade zatiaľ obvinený nebol nikto, polícia robí všetky potrebné úkony na objasnenie skutku. Dve deti mali so strelnými poraneniami hospitalizovať v popradskej nemocnici. Ako uviedla RTVS, ktorá mala k dispozícii i lekársku správu, obe deti mali lekári aj operovať.

Podľa radnice sa situácia v Matejovciach nikdy až takto nevyhrotila


Situácia v popradskej mestskej časti Matejovce sa doposiaľ nikdy nevyhrotila do takej miery, aby došlo k streľbe po deťoch. Pre TASR to v súvislosti s víkendovou streľbou uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

"K narušeniu verejného poriadku dochádza v tejto mestskej časti najčastejšie pri príležitosti rôznych osláv, uplynulý víkend to bolo prvé sväté prijímanie. Tie sú spojené s požívaním alkoholických nápojov," povedal hovorca. V Matejovciach žije početná skupina rómskych obyvateľov a na ich problémové správanie miestni ľudia viackrát upozorňovali, napr. aj na mestskom zastupiteľstve.

Radnica nedávno pristúpila k viacerým krokom, ktoré by mali zamedziť narušovaniu poriadku v Matejovciach. "Je tam napríklad zriadené pracovisko mestskej polície, pôsobí tam aj miestna občianska poriadková služba a v prípade potreby zasahuje aj štátna polícia," doplnil Galajda.

Medializovaný prípad streľby v Matejovciach už rieši polícia, ktorá podľa prešovského krajského hovorcu Daniela Džobanika zatiaľ nikoho neobvinila. "Momentálne robíme všetky potrebné úkony na objasnenie skutku," uviedol. Doteraz neznámy páchateľ mal cez víkend postreliť v Matejovciach dve rómske deti. Ako uviedla v reportáži RTVS, ktorá mala k dispozícii i lekársku správu, obe deti mali lekári aj operovať.