Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Počas leta bude v Poprade 68 podujatí

žánrovo pestrom programe má svoje miesto opäť aj filmové podujatie Bažant Kinematograf.

Poprad 2. júla (TASR) - Mesto Poprad pripravilo na leto tradičný program podujatí s názvom Leto v Poprade 2014. Séria kultúrnych akcií sa začne vo štvrtok 3. júla divadelno–hudobným predstavením The fabily bandwagon v podaní Divadla Actores. Informoval o tom hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

"Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na 68 podujatí, na ktorých sa predstaví spolu 500 účinkujúcich. Najväčšia časť aktivít sa bude konať na Námestí sv. Egídia, ďalšie štyri podujatia spríjemnia leto v jednotlivých častiach mesta," uviedol Galajda.

Štruktúra podujatí v centre mesta bude opäť žánrovo rozdelená. Štvrtkové večery budú patriť divadelným vystúpeniam, v piatok bude pódium patriť koncertom, v sobotu dopoludnia programom pre deti a v sobotu večer si prídu na svoje milovníci premietania filmov v medzikostolí. "Popoludňajšie prechádzky po námestí spestria v nedeľu promenádne koncerty," upozornil Galajda.

V žánrovo pestrom programe má svoje miesto opäť aj filmové podujatie Bažant Kinematograf. Program festivalu Leto v Poprade vyvrcholí 13. septembra. Okrem 68 podujatí, ktoré budú plne v réžii samosprávy, sa popradská samospráva stalo aj partnerom akcie Made in Slovakia, ktorá sa uskutoční na Námestí sv. Egídia v dňoch 30. júla až 2. augusta.