Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade vyzývajú na odstránenie ľadu zo striech

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Na túto povinnosť upozorňujú majiteľov a prevádzkovateľov budov aj mestskí policajti.

Poprad 22. februára (TASR) - Výkyvy teplôt z uplynulých dní spôsobili vytváranie nebezpečných cencúľov na strechách domov v Poprade. „Samovoľne padajúci sneh a ľad predstavuje pre chodcov obrovské nebezpečenstvo. Mesto Poprad preto vyzýva majiteľov budov, správcov a nájomcov k odstráneniu nahromadeného snehu prípadne ľadových kvapľov, aby nedochádzalo k ohrozovaniu života a zdravia osôb,“ upozornil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Na túto povinnosť upozorňujú majiteľov a prevádzkovateľov budov aj mestskí policajti. Tí už v týchto dňoch asistovali pri zabezpečení priestoru počas zhadzovania ľadu hasičmi zo striech na Ulici L.Svobodu a na Dostojevského ulici. „Keďže ľadu na strechách nie je málo, na mieste je nepretržitá obozretnosť všetkých okoloidúcich,“ dodal hovorca.

Podľa príslušného všeobecne záväzného nariadenia mesta Poprad je povinnosťou každého vlastníka, správcu, nájomcu či užívateľa nehnuteľnosti hraničiacej s verejným priestranstvom, odstraňovať zo striech nahromadený sneh prípadne ľadové kvaple, aby nedochádzalo k ohrozovaniu života a zdravia osôb.