Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Podujatia v rámci kultúrneho leta prilákali do Popradu 40.000 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Jedným z dôvodov je fakt, že tento rok sa seriál podujatí tešil oveľa väčšej priazni počasia ako vlani.

Poprad 12. septembra (TASR) - Podujatia v rámci Popradského kultúrneho leta prilákali do ulíc mesta približne 40.000 ľudí. Hovorca mesta Poprad Marián Galajda informoval, že jedným z dôvodov je fakt, že tento rok sa seriál podujatí tešil oveľa väčšej priazni počasia ako vlani.

"Letný festival, ktorého podujatia sa konajú predovšetkým na pódiách v exteriéri, tak zaznamenal takmer stopercentné zvýšenie návštevnosti v porovnaní s minulým rokom," konštatoval hovorca.

Úspešné zavŕšenie Popradského kultúrneho leta sa konalo v piatok (7.9.) s programom, v ktorom sa predstavili Folklórny súbor Vranovčan, súrodenci Hečkovci a skupina The Backwards. "Počas festivalu do Popradu zavítalo 1160 umelcov, ktorí sa predstavili v 82 podujatiach. Popradčania a návštevníci mesta mohli zažiť koncerty rôznych žánrov, divadelné vystúpenia, rozprávky či premietanie filmov. Počtom divákov bol opäť veľmi úspešný Bažant Kinematograf, ktorého české a slovenské filmy zhliadlo počas štyroch dní približne 3000 divákov," konkretizoval Galajda.

V tomto roku sa podľa neho konali tri výnimočné podujatia, ktoré sa stretli s veľkým záujmom verejnosti. Prvým boli trojdňové oslavy 750. výročia prvej písomnej zmienky o časti mesta Veľká, nasledoval Medzinárodný farmársky festival FARM FEST v historickej časti Spišská Sobota a celodenné podujatie Made in Poprad, na ktorom sa prezentovali miestne súbory a domáci umelci.