Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Prešovský kraj

Prieskum medzi obyvateľmi má pomôcť zlepšiť dopravu v Poprade

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Prieskum bude prebiehať formou vyplňovania anonymného dotazníka prostredníctvom vyškolených anketárov, ktorí navštívia jednotlivé domácnosti.

Poprad 30. septembra (TASR) - Mesto Poprad v súčasnosti pripravuje dopravno - sociologický prieskum, ktorý bude v popradských domácnostiach realizovaný v dňoch 9. októbra až 6. novembra 2017. TASR o tom informoval komunikačný manažér mesta Marián Galajda.

Prieskum bude prebiehať formou vyplňovania anonymného dotazníka prostredníctvom vyškolených anketárov, ktorí navštívia jednotlivé domácnosti.

"Hlavným cieľom tohto prieskumu je zlepšenie a zefektívnenie mestskej hromadnej dopravy (MHD) v meste a odstránenie pretrvávajúcich problémov. Keďže tento zámer je možné dosiahnuť iba na základe presných a pravdivých informácií od veľkej vzorky obyvateľov mesta, chceme z tohto dôvodu požiadať obyvateľov o súčinnosť a pravdivé vyplnenie dotazníka za jednotlivých členov domácností," uviedol Ľubomír Hán z oddelenia dopravy Mestského úradu v Poprade.

Výsledky prieskumu poskytnú údaje o dopravnom správaní obyvateľov, ktoré budú podľa samosprávy použité pre spracovanie plánu dopravnej obslužnosti. Využijú sa prioritne pri návrhu opatrení v rámci MHD v meste, ako aj pri tvorbe ďalších strategických dokumentov mesta.