Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove vytvorili mapu s ihriskami, verejnosť môže hodnotiť ich stav

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Obyvatelia teraz môžu na stránke TSmP na interaktívnej mape pripomienkovať zistený stav ihrísk a športovísk, prípadne navrhovať opravy.

Prešov 23. februára (TASR) – Technické služby mesta Prešov (TSmP) vlani na jeseň realizovali pasportizáciu detských ihrísk a športovísk v meste. Obyvatelia teraz môžu na stránke TSmP na interaktívnej mape pripomienkovať zistený stav ihrísk a športovísk, prípadne navrhovať opravy.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, spoločnosť TSmP vykonala pasportizáciu všetkých detských ihrísk, športovísk a priestorov pre výbeh psov na území mesta a zistila, že ihrísk v meste je 250, z čoho je 181 detských ihrísk. V Prešove je tiež 64 športovísk a štyri priestory na venčenie psov.

Športoviská boli v jednotlivých mestských častiach odfotografované a na internetovej stránke sú popísané hracie prvky i telovýchovné zariadenia, ich stav a možnosti opráv. Zozbierané informácie sú umiestnené na interaktívnej mape a obyvatelia mesta si môžu nájsť každé ihrisko a vyjadriť sa k nemu.

Mesto podľa hovorkyne v minulom roku postavilo alebo zrekonštruovalo ihrisko v každej mestskej časti. Pribudli napríklad momentálne obľúbené workout ihrisko na Ulici 17. novembra alebo integrované detské ihrisko za zábavno-obchodným centrom na sídlisku Sekčov. Postavili sa tiež štyri hokejbalové ihriská. V tomto roku má mesto Prešov v rozpočte 110.000 eur na údržbu a obnovu ihrísk a telovýchovných zariadení.