Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešov získal financie na rozšírenie kamerového systému

Ilustračné foto Foto: TASR - Alexandra Moštková

Prešovská samospráva získala prostredníctvom projektu zameraného na prevenciu bezpečnosti a zníženie kriminality dotáciu vo výške 10.000 eur z Rady vlády SR.

Prešov 23. januára (TASR) – Prešovská radnica rozšíri v tomto roku svoj kamerový systém o štyri nové kamery, čím sa ich počet na území mesta celkovo zvýši na 44. Prešovská samospráva získala prostredníctvom projektu zameraného na prevenciu bezpečnosti a zníženie kriminality dotáciu vo výške 10.000 eur z Rady vlády SR. Mesto tieto financie vrátane vlastného príspevku využije nielen na zakúpenie nových kamier, ale aj obnovu časti súčasného technického monitorovacieho zariadenia. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

"Po nainštalovaní nových kamier sa záber monitorovacieho systému mestskej polície zameria na lokalitu pri Sklade soli v časti Solivar, ďalej na priestor podchodu medzi autobusovou a železničnou stanicou na Masarykovej ulici a na Levočskej ulici sa plánuje s osadením dvoch kamier - otočnej i stacionárnej," uviedol Imrich Olejník, zástupca náčelníka Mestskej polície v Prešove.

V súčasnosti má Mestská polícia v Prešove 40 kamier. Olejník zdôraznil, že dôkazom efektivity vynaložených prostriedkov je klesajúci počet protiprávnych konaní.

Zoznam umiestnených kamier i monitorovacia zóna každého zariadenia sú zverejnené na webe mesta v časti http://egov.presov.sk.