Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešovská univerzita otvorí svoje brány a predstaví všetky fakulty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na Dni otvorených dverí, ktorý sa začal o 08.00 h v hlavnej budove areálu PU na ulici 17. novembra, sa predstavia všetky fakulty, inštitúty i pracoviská.

Prešov 12. februára (TASR) – Prešovská univerzita (PU) v Prešove otvorí dnes svoje brány pre všetkých, ktorí sa o nej chcú dozvedieť viac a zažiť predpoludnie v jej priestoroch. Na Dni otvorených dverí, ktorý sa začal o 08.00 h v hlavnej budove areálu PU na ulici 17. novembra, sa predstavia všetky fakulty, inštitúty i pracoviská.

Ako uviedla hovorkyňa univerzity Kamila Urmaničová, okrem množstva informácií návštevníci môžu vidieť nevšedné fyzikálne a chemické pokusy, bezpilotnú helikoptéru s 3D skenerom zemského povrchu, ochutnať môžu pravoslávne jedlo kolivo, chýbať nebude hudba, spev, či divadlo v podaní umeleckých súborov PU.

Pripravená je aj diskusia s názvom Na slovíčko, pán rektor v Centrálnej študovni Univerzitnej knižnice, kde rektor René Matlovič odpovie na všetky otázky. Podobnú diskusiu pripravujú aj niektoré fakulty so svojimi dekanmi.

Zaujímavosťou bude aktivita Pevnosť Boyard Gréckokatolíckej teologickej fakulty, ktorú vymysleli študenti programu animácia voľnočasových aktivít.

Fakulta športu PU pripravila možnosť celodenného testovania na prístroji „In Body“, ktorý okrem iného dokáže určiť percentuálny podiel tuku a svalstva v tele.

Nebude chýbať ani živé vysielanie študentskej televízie TV Mediálka či internátneho Rádia PaF.