Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Prešovský kraj

Pri Spišskej Belej horela skládka odpadu na rozlohe asi jeden hektár

Požiar skládky pri meste Spišská Belá vo večerných hodinách 10. apríla 2017. Na snímke v pozadí obec Krížová Ves. Foto: TASR - Milan Kapusta

Na mieste zasahuje ťažká technika, keďže zo skládky odpadu sa neustále dymí.

Spišská Belá 11. apríla (TASR) – Požiar skládky komunálneho odpadu pri Spišskej Belej v okrese Kežmarok, ktorá začala horieť v pondelok (10.4.) po 19.00 h, majú hasiči pod kontrolou. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na mieste zasahuje ťažká technika, keďže zo skládky odpadu sa neustále dymí.

"Hasiči robia na mieste monitoring, snažia sa to zalievať, ale viac-menej to musí vyhorieť. Technika musí odpad postupne poroznášať," informoval operačný dôstojník s tým, že ťažkú techniku zabezpečil primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

Na mieste sa aktuálne nachádza zisťovateľ príčin požiaru, dvaja hasiči a okresný riaditeľ HaZZ z Kežmarku s dvoma kusmi techniky. "V priebehu noci tu boli aj dobrovoľní hasiči, tí však postupne odišli," poznamenal operačný dôstojník. Požiar na skládke horel zhruba na rozlohe jedného hektára.