Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Školy v Stropkove dostanú nové okná i vykurovanie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Čaká ich na jeseň obnova verejného osvetlenia nielen v jeho uliciach, ale aj v jednotlivých mestských častiach.

Stropkov 23. septembra (TASR) – Mesto Stropkov čaká na jeseň obnova verejného osvetlenia nielen v jeho uliciach, ale aj v jednotlivých mestských častiach. Projektom by chcelo ušetriť minimálne 20 percent na poplatkoch za energie a tiež predpokladá úsporu aj pri údržbe verejného osvetlenia.

Dotácia vo výške takmer 700.000 eur na tento účel je podľa primátora mesta Ondreja Brendzu jednou z najvýraznejších investícií v meste za posledné roky. V jesenných mesiacoch však plánuje mesto oprášiť aj projekt obchvatu a posunúť ho do ďalšej fázy, niektoré školy v meste tiež dostávajú nový šat.

Mestské zastupiteľstvo schválilo v lete podmienky vypísania verejnej súťaže a následne aj návrh koncesionárskej zmluvy s jej víťazom. Výsledkom je projekt komplexnej obnovy kotolne vykurujúcej MŠ na ul. A. Hlinku, ZŠ na Konštantínovej, gymnázium a plaváreň. V súčasnosti tam prebieha výmena všetkých starých okien a v objektoch zrealizujú kompletnú termoreguláciu. Je to strategická investícia, ktorú ocenia žiaci, študenti, pedagógovia i rodičia. Novú technológiu dostala aj kotolňa v ZŠ na Hrnčiarskej,“ uviedol primátor.

Projekt obchvatu mesta je podľa neho momentálne vo fáze, keď sa začali administratívne kroky k vydaniu územného rozhodnutia. Mesto tiež čaká na schválenie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácie z ministerstva dopravy na odkúpenie 30 hotových bytov na ulici Ciolkovského. V najbližšom čase by chceli otvoriť nové workoutové ihrisko a realizovať finálnu fázu projektu budovania kanalizácie.