Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Taktické cvičenie v Kysaku preveruje budúcich záchranárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Cieľom cvičenia je aktívne využitie a nácvik manažérskych  schopností študentov v praktickej rovine vo veliteľských pozíciách pri Udalosti s hromadným postihnutím osôb.

Kysak 12. apríla (TASR) – Taktické cvičenie budúcich záchranárov na tému „Udalosť s hromadným postihnutím osôb (UHPO) s výskytom nezabezpečenej biologickej látky,“ sa v piatok koná v Kysaku v okrese Košice – okolie vo výcvikovom stredisku Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Anna Polačková.

Cieľom cvičenia je aktívne využitie a nácvik manažérskych  schopností študentov v praktickej rovine vo veliteľských pozíciách pri UHPO, a tiež riešenie a zvládnutie UHPO v súčinnosti s profesionálnymi zložkami Integrovaného záchranného systému.

Ako Polačková spresnila, akciu organizuje Katedra Urgentnej  zdravotnej starostlivosti Fakulty zdravotníckych odborov PU v Prešove pre študentov odboru urgentná zdravotná starostlivosť - budúcich zdravotníckych záchranárov. „Snahou je zvýšiť úroveň odbornej a praktickej prípravy budúcich záchranárov v oblasti manažmentu a riešenia udalosti s hromadným postihnutím osôb aj s takýmto scenárom udalosti,“ povedala.