Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V obci Lúčka sa volebné miestnosti otvorili o hodinu skôr

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Hlasovať sa dá do 22.00 hodiny.

Bratislava 16. marca (TASR) - V obci Lúčka v okrese Sabinov sa začalo voliť o hodinu skôr. Otvorenie volebných miestností o 6.00 h v tejto obci potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová. Hlasovať sa dá do 22.00 h.

Volebné miestnosti sú otvorené v 5940 okrskoch, ktoré vytvorilo 2926 obcí. Voliť môže viac ako 4,45 milióna občanov žijúcich doma i v zahraničí.

Pri krúžkovaní si treba dávať pozor. Na hlasovacom lístku je totiž 15 mien, teda toľko, koľko kandidátov sa prihlásilo pôvodne. Medzičasom už však dvaja (Robert Mistrík a József Menyhárt) z prezidentského boja odstúpili. O palác sa teda uchádza 13 kandidátov.

Ako informovala Chmelová, okrsková volebná komisia je povinná vo volebnej miestnosti vyvesiť oznámenie o tom, ktorí kandidáti sa vzdali svojej kandidatúry. "Na odporúčanie ministerstva vnútra by takéto oznámenie malo byť vyvesené aj za zástenou, aby mal volič pri úprave hlasovacieho lístka mená kandidátov, ktorí sa vzdali, priamo pred sebou," priblížila.

V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.