Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V okresoch Poprad a Kežmarok spúšťajú zimnú údržbu ciest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Prvé zásahy očakáva riaditeľ Marián Barilla na Ceste Slobody vo Vysokých Tatrách, od Podbanského až po Tatranskú Kotlinu a na ceste od Tatranskej Kotliny smerom na poľskú hranicu, Ždiar a Podspády.

Poprad/Kežmarok 5. októbra (TASR) – Zimnú údržbu ciest v okresoch Poprad a Kežmarok aktivizuje v sobotu večer Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad. TASR o tom informoval jej riaditeľ Marián Barilla s tým, že dôvodom sú prognózy počasia. Na opatrnosť vyzýva najmä motoristov, ktorí jazdia na letných pneumatikách.

Prvé zásahy očakáva na Ceste Slobody vo Vysokých Tatrách, od Podbanského až po Tatranskú Kotlinu a na ceste od Tatranskej Kotliny smerom na poľskú hranicu, Ždiar, Podspády a Tatranskú Javorinu. Všetkých účastníkov cestnej premávky vyzýva, aby svoju jazdu v zimných podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam.

Podľa Barillu sa v najbližších dňoch na mnohých miestach očakáva dážď a vo vysokých polohách sa môžu vyskytnúť aj snehové zrážky. Nočná teplota pritom môže na viacerých miestach klesnúť pod 0 stupňov Celzia. „Aj keď zimnú údržbu ciest oficiálne začíname 1. novembra, našu činnosť neriadi kalendár, ale príroda. Vzhľadom na nepriaznivé prognózy počasia aktivujeme od dnešného večera v okresoch Poprad a Kežmarok na nami spravovaných cestách výkon zimnej údržby ciest. Naši vodiči budú pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia,“ dodal.

Verí, že vodiči budú predvídať situáciu na cestách. Ako uzavrel, ani pri plnom nasadení techniky a zamestnancov nie je možné pri veľmi nepriaznivom počasí ošetriť cesty k „všeobecnej spokojnosti v celom podtatranskom regióne“.