Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Vranovská polícia má od apríla riadneho náčelníka mestskej polície

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Mestskí policajti vykonali vlani spolu 1752 zákrokov, z toho priestupky tvorili približne 76 percent. Venovali sa tiež preventívnym aktivitám.

Vranov nad Topľou 3. apríla (TASR) - Vranovská mestská polícia (MsP) má od apríla riadneho náčelníka. Stal sa ním Peter Čečko, ktorý bol poverený vedením tejto inštitúcie.

Výberové konanie na túto pozíciu mesto vyhlásilo koncom januára tohto roka. Komisia na základe jeho výsledkov navrhla primátorovi do tejto funkcie vymenovať práve Čečka, čo odsúhlasili aj mestskí poslanci na svojom marcovom zasadnutí. Tí bývalého náčelníka odvolali ešte v septembri 2016 pre napäté vzťahy v radoch MsP.

Mestskí policajti vykonali vlani spolu 1752 zákrokov, z toho priestupky tvorili približne 76 percent. Venovali sa tiež preventívnym aktivitám. Vykonali celkom 11 prednášok a besied, ktorých hlavnými témami boli dopravná výchova, prevencia kriminality a iných nežiaducich javov, tiež drogovej závislosti, alkoholizmu u mládeže hlavne na základných a materských školách. Vyplýva to zo Správy o činnosti MsP za rok 2017, ktorú vo februári zobrali na vedomie vranovskí poslanci.

Mestská polícia, ktorá funguje vo Vranove nad Topľou už viac ako 26 rokov, má v súčasnosti 11 príslušníkov a náčelníka, ako aj osem členov miestnych občianskych poriadkových služieb.