Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Výťažok z charitatívneho koncertu v Lomnici pomôže šiestim rodinám

Na snímke česká speváčka Lucie Bílá. Foto: TASR - Jakub Kotian

Sprievodnou akciou koncertu je aj Veľká Lomnická kvapka krvi. Podtatranci budú mať v sobotu možnosť darovať túto vzácnu tekutinu v priestoroch miestneho Klubu dôchodcov.

Veľká Lomnica 12. mája (TASR) - Výťažok zo štvrtého ročníka charitatívneho koncertu Lomničania Lomničanom, ktorý sa uskutoční v nedeľu (13.5.) v evanjelickom kostole vo Veľkej Lomnici so začiatkom o 19.00 h, poputuje šiestim ťažko skúšaným rodinám. Vystúpi na ňom Lucie Bílá.

Z charitatívneho podujatia pod Tatrami sa podľa organizátorov stala už tradícia. Koncert bol niekoľko týždňov pred konaním vypredaný, zaujal nielen domácich, ale aj ľudí zo širokého okolia. "Aj vďaka tomu a tiež pomoci sponzorov budeme môcť každej z vybraných rodín odovzdať financie vo výške 1500 eur. Sme veľmi radi, že do projektu sa tento rok zapojila aj nadácia Cena života," uviedol organizátor koncertu Roman Rataj.

Tri obdarované rodiny pochádzajú z Veľkej Lomnice, jedna zo susedných Huncoviec a jedna zo Starej Lesnej. "Z výťažku z koncertu sme sa napokon rozhodli neplánovane pomôcť ešte jednému človeku, ktorého predstavíme priamo na podujatí," avizoval organizátor. Nad štvrtým ročníkom podujatia prebral záštitu prezident SR Andrej Kiska a od zrodu myšlienky aj Nadácia Miroslava Šatana. Tak, ako po minulé roky, aj tentoraz sa na akcii zúčastnia rodičia tohto známeho hokejistu. Prítomní budú aj viacerí z obdarovaných obyvateľov.

Tí, ktorí si nestihli zakúpiť lístky, môžu akciu podporiť aj priamym vkladom na číslo účtu Nadácie Miroslava Šatana. Organizátori pripravili aj možnosť prispieť hotovosťou priamo počas koncertu. "Každý rok sa snažíme posunúť naše koncerty o čosi ďalej. V tomto sme pripravili videomedailóny našich obdarovaných," spomenul Rataj.

Sprievodnou akciou koncertu je aj Veľká Lomnická kvapka krvi. Podtatranci budú mať v sobotu možnosť darovať túto vzácnu tekutinu v priestoroch miestneho Klubu dôchodcov. Prvých desať dostane vstupenku na nedeľný koncert bezplatne.