Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár

Prešovský kraj

Polícia pátra po dvoch dievčatách, ktoré ušli z reedukačného centra

Nikola Mirgová z Huncoviec v okrese Kežmarok vo veku 16 rokov je nezvestná od 5. novembra. V rovnakom čase utiekla i 17-ročná Štefánia Cicková z Ružomberka.

M. Lajčák v Prešove diskutoval v rámci #MYSMEEÚ so študentmi

Hovoriť o EÚ s mladými ľuďmi je podľa neho potrebné preto, lebo si iné ako členstvo v EÚ nepamätajú.

Medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou sa zrazil vlak s autom

Dopravu v úseku prerušili približne o 9.45 h. Pre cestujúcich objednali náhradné autobusy.

Na Zemplíne zadržala polícia 25 cudzincov, všetkých vyhostili

V utorok (6.11.) popoludní kontrolovali policajti v katastri obce Strihovce v Sninskom okrese 24 Vietnamcov bez cestovných dokladov.

Vietor poškodil porasty aj v lesoch mesta Spišská Belá

Lesné porasty vietor poškodil plošne, ale na viacerých miestach sú aj jednotlivo vyvrátené a polámané stromy.

Nexis Fibers chce rozšíriť výrobu v Humennom

Spoločnosť vyrába v Humennom najmä syntetické vlákna do airbagov, pneumatík alebo lán. Na jeseň 2016 musela podľa radnice pre finančné problémy požiadať Okresný súd v Prešove o ochranu pred veriteľmi.

Smrteľnú dopravnú nehodu pri Ohradzanoch vyšetruje polícia

Ide o dopravnú nehodu Volkswagenu Passat a BMW. Vodičom VW bol 23-ročný Martin a spolujazdcom 24-ročný Dávid, vodičkou BMW bola 21-ročná Katarína a spolujazdkyňou 18-ročná Natália.

Pre výstavbu križovatky v Prešove je obmedzená premávka

Polícia odporúča vodičom využívať hlavne križovatku Volgogradská – Levočská, aby bola Ulica Vlada Clementisa počas stavebných činností čo najmenej dopravne zaťažovaná.

Dopravná nehoda pri Ohradzanoch si vyžiadala dve obete

Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, ďalšie dve osoby, jednu ľahko a druhú ťažko zranenú, previezli do nemocnice.

J. Vaľová: Do Humenného sa žiadnych 250 migrantov nechystá

Primátorka tvrdí, že niekto sa pred komunálnymi voľbami pokúsil zneužiť pracovný materiál z dielne ministerstva vnútra, ktorým chceli úradníci po siedmy raz upraviť spôsob fungovania azylového centra.

VIDEO:Raslavkameň spájajú s rytierom Raslavom z neďalekého hradu Bodoň

Kameň je opradený viacerými legendami. ,aktualizované 

V Poprade vybudovali nový betónový skejtpark

Stavba má tri hlavné výškové úrovne a je doplnená betónovými prekážkami a tzv. kovovými railami.

SNS vo voľbách plne podporuje súčasnú primátorku Humenného J. Vaľovú

Strana tak reaguje na odstúpenie kandidáta na post primátora Humenného Petra Pipáka, ktorý do volieb išiel s podporou SNS.

Kandidát na primátora Bardejova Stanislav Soroka sa vzdal kandidatúry

Bardejov sa prepadá v rebríčkoch transparentnosti aj zadlženosti, uviedli vo svojom vyhlásení kandidáti, ktorí sa vzdali kandidatúry.

Kandidát na primátora S. Grega podal trestné oznámenie na A. Turčanovú

Uznesenie mestského zastupiteľstva (MsZ) o kúpe pozemkov podpísala primátorka podľa neho napriek tomu, že bolo protizákonné a pre mesto Prešov zjavne nevýhodné a absolútne nepotrebné.

Neznámy páchateľ ukradol z domu v Levoči hotovosť vo výške 3700 eur

Neznámy páchateľ bez použitia násilia vošiel do jedného z rodinných domov a zo spálne na prvom poschodí ukradol finančnú hotovosť v celkovej výške 3700 eur, priblížila policajná hovorkyňa J. Ligdayová.

Múzeum rusínskej kultúry v Prešove predstaví tvorbu Alexandra Jerašova

Na výstave budú najväčšie medzníky nielen dejín Ruska, ale tiež mnoho zo spoločných dejín všetkých slovanských národov: od táboriska pravekého človeka až po 60. roky minulého storočia.

Horskí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách maďarskej horolezkyni

Pre silný vietor sa však vrtuľník k zranenej nemohol priblížiť, horského záchranára preto vysadil na hrebeni, kde neskôr postupne vyložil aj ďalších piatich záchranárov s potrebným materiálom.

V Humennom bude o jedného kandidáta na primátora menej

Do predvolebnej kampane vstupoval Peter Pipák s myšlienkou, že ak sa majú veci v Humennom zmeniť k lepšiemu, je potrebné odstrániť polarizáciu spoločnosti, začať ľudí spájať a komunikovať.

Do Miznúceho sveta v Humennom prispelo spomienkami 22 pamätníkov

Z malej publikácie, ktorú na začiatku tvorili spomienky troch pamätníkov, je dnes takmer 200-stranová kniha doplnená obrazovým materiálom.

Mestská polícia v Poprade sprístupnila mapu bezpečnosti mesta

Podľa náčelníka MsP Štefana Šipulu sú všetky priestupky na mape znázornené graficky a sú farebne odlíšené.

Väčšina pamätníkov v obciach na Spiši pripomína obete svetových vojen

Väčšina pomníkov na Spiši sa podľa Bajtoša vyznačuje jednoduchosťou, nešlo o architektonicky zložité monumenty a zväčša ich budovali miestni kamenári krátko po vzniku prvej Československej republiky.

Pri nehode, ktorá sa stala v Prešove, prišli o život mladí ľudia

Následkom nárazu došlo na mieste k usmrteniu dvoch členov posádky vozidla Škoda Felicia a doposiaľ k presne nezisteným zraneniam spolujazdca a vodiča a k zdraneniu vodiča Renaultu.

Dopravná nehoda v Prešove si vyžiadala dve obete

Príslušníci HaZZ vyslobodili zranených z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického náradia, poskytli im predlekársku prvú pomoc a vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia.

Madona s anjelmi sa vracia do Popradu, záujemcovia ju uvidia v galérii

V rámci cyklu odborných prednášok z dejín umenia a kultúry Spiša pripravila Tatranská galéria v súvislosti s týmto dielom stretnutie, ktoré sa uskutoční 27. novembra o 17.00 h.

Vo folklórnom súbore Vranovčan sa za 50 rokov vystriedalo 2000 členov

Cieľom FS Vranovčan je vyhľadávať, zbierať, uchovávať, spracovávať a propagovať folklórne bohatstvo ľudových zvykov, piesní a tancov.

Opitý šofér z Nálepkova prešiel cez kruhový objazd

Obvinený vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia a stíhaný je v takzvanom super rýchlom konaní, povedal prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Polícia vyšetruje krádež kabelky z auta pri prešovskom cintoríne

Polícia upozorňuje, že krádežiam vlámaním do motorových vozidiel je možné predchádzať. Všetky voľne a viditeľne ponechané veci v aute sú podľa hovorcu lákadlom pre zlodejov.

A. Turčanová: Darí sa nám plniť ciele, ktoré sme si vytýčili

Rozhovor s Andreou Turčanovou je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

M. Benko: Som pripravený urobiť čo najviac pre Prešov

Rozhovor s Miroslavom Benkom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

F. Oľha: Prešov trápi doprava, ale aj odchod obyvateľstva na západ

Rozhovor s Františkom Oľhom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

V 15 obciach vranovského okresu majú len jedného kandidáta na starostu

O najvyšší post v dedine i poslanecké stoličky neprejavil záujem nik v Girovciach, ktoré majú 58 obyvateľov a niekoľkých chatárov.

Svidnícka nemocnica vyhrala hlavnú cenu za projekt, šetrí energiu

V sieti nemocníc Svet zdravia sa podľa hovorkyne Jany Fedákovej EPC (Energy Performance Contracting) projektom, teda takým, ktoré šetria energiu, začali venovať už v roku 2014.

Drutarovský: Potrebujeme silné a užitočné spojenie síl pre celý región

Rozhovor s Richardom Drutarovským je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

P. Hagyari: Tlak verejnosti ma priviedol k tomu, že znova kandidujem

Rozhovor s Pavlom Hagyarim je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

V Girovciach o starostovskú stoličku nikto neprejavil záujem

Dosluhujúca starostka Jana Lešková, ktorá túto funkciu zastávala osem rokov, pre TASR prezradila dôvod, prečo v týchto voľbách nezabojuje o tento post.

S. Grega: Ak je vôľa pomôcť mestu úprimná, všetko ostatné ide

Rozhovor so Stanislavom Gregom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

Dužda: S verejnými prostriedkami treba narábať efektívne a hospodárne

Rozhovor s Igorom Duždom je súčasťou seriálu rozhovorov s kandidátmi na primátora Prešova, ktorý TASR pripravila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do orgánov samosprávy obcí.

O post primátora Prešova sa uchádza sedem kandidátov

O 31 poslaneckých miest prejavilo záujem 156 kandidátov . Z nich je 120 za politické subjekty a 36 je nezávislých. ,aktualizované 

Na maratóne v Prešove prekonali vlastný rekord v korčuľovaní

V metropole Šariša prekonali svoj vlastný rekord, keď nakorčuľovali o 629 kilometrov viac, ako tomu bolo pred rokom.