Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

MIROSLAV KARHAN: Moje víťazstvá nepasovali funkcionárom do plánu

Niekdajší vynikajúci futbalista, dnes tréner Miroslav Karhan v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Miroslav Karhan má za sebou náročnú sezónu. Tú strávil v pozícii hlavného trénera Spartaka Trnava, a tak sme sa aj o nej pred pár dňami v štúdiu TABLET.TV s dlhoročným reprezentantom porozprávali.

Bratislava 3. júna (Teraz.sk) – O jeho vyhadzove bolo rozhodnuté už dávno predtým, ako mu to povedali, myslí si Miroslav Karhan o udalostiach spred niekoľkých týždňov, keď mu vedenie Spartaka Trnava oznámilo, že s ním na poste hlavného trénera A-tímu už neráta. S legendou trnavského futbalu sme sa pred pár dňami v štúdiu TABLET.TV porozprávali predovšetkým na túto tému, no v krátkosti sme sa obzreli aj za jeho bohatou hráčskou kariérou, ktorú okrem úspešných zahraničných angažmánov zdobí rekordný počet 107 zápasov v drese slovenskej reprezentácie.

Miroslav Karhan zaujal post hlavného kouča Spartaka v apríli minulého roka, teda v závere ročníka 2015/16. Do nadchádzajúcej sezóny, ktorá sa skončila len pred pár dňami, vstúpil so svojimi zverencami s odhodlaním pohybovať sa na vrchných priečkach tabuľky a vybojovať si miestenku v pohárovej Európe. To sa im však nepodarilo, keďže Trnava obsadila v tabuľke až šiestu priečku. „Myslím si, že kvalitatívne sme mali na viac, no v konečnom účtovaní je to reálne zhodnotenie sezóny. Samozrejme, že ma mrzí viacero zbytočne postrácaných bodov, či už to boli dve prehry so Senicou alebo Michalovcami, pretože práve tie nám v záverečnej tabuľke chýbali a s nimi na konte to mohlo s nami vyzerať úplne inak,“ zamyslel sa Karhan.

Pozrite si celý televízny rozhovor s Miroslavom Karhanom:



Pre čoskoro 41-ročného rodáka zo Šulekova bola nedávno skončená sezóna prvou celou, počas ktorej zastával funkciu hlavného kormidelníka. O to viac ho mrzí, že hneď na začiatku svojej trénerskej kariéry sa stretol s negatívnymi vplyvmi, ktoré jeho robotu znegovali. Kedy sa to všetko podľa neho začalo? „Myslím si, že to odštartovala prehra 0:7 v Žiline v 15. kole. Vtedy som ponúkol svoju abdikáciu, a hoci ma vedenie ešte podržalo, už sa začalo šuškať a povrávať v klube o novom trénerovi. A ako sa neskôr ukázalo, bola to naozaj pravda, pretože nedávno som sa dozvedel, že generálny manažér Spartaka už v decembri kontaktoval nového trénera. Tým pádom už bolo dávno rozhodnuté, že sa počká len na nejakú príležitosť, aby ma mohli vyhodiť. A tak sa aj stalo,“ pokračoval Karhan, ktorý tento krok označil za veľký podraz. „Samozrejme, veď ako inak mám vnímať, že v januári sa s manažérom otvorene rozprávam, kde mužstvo tlačí topánka, akých hráčov by sme potrebovali a na akých postoch treba tím posilniť a on pritom už vtedy vedel, že mňa sa to už aj tak týkať nebude..."

Inú ponuku nedostal


Karhan odkoučoval svoj posledný duel na trnavskej lavičke v sobotu 27. mája na ihrisku Spartaka, v ktorom boli ich súperom Zlaté Moravce. Na pozápasovej tlačovke ponúkol svoj pohľad na vzťahy v klube a hoci sa mohlo zdať, že hovorí len pod vplyvom emócii, nebolo to tak. Emócie totiž opadli, no on svoj názor nezmenil. „Stále si stojím za tým, čo som povedal, a síce, že vzťahy v súčasnom Spartaku nie sú dobré. Mohol by som to aj rozmeniť na drobné, no myslím si, že je zbytočné sa v tom vŕtať. Ale môžem niečo naznačiť. Mužstvo vyhrá zápas, všetci v kabíne sa tešíme, no zrazu zistím, že funkcionárom to je jedno, pretože tí majú svoj plán a víťazstvo im doň nezapasovalo. To bol jeden z najväčších problémov a každý jeden z nás to veľmi intenzívne vnímal,“ pokračoval Miroslav Karhan.

Dlhoročný slovenský reprezentant patrí k najväčším legendám trnavského futbalu, a tak nás zaujímalo, či s ním po ukončení trénerského angažmánu počítajú v klube na nejakej inej pozícii. „Žiadnu takú ponuku som nedostal a priznám sa, že momentálne si to ani neviem predstaviť,“ dodal Miroslav Karhan.