Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Andrej Gmitter ohlásil kandidatúru na post primátora Bardejova

Andrej Gmitter, archívna snímka. Foto: Facebook

Podľa jeho slov je potrebný nový spôsob riadenia mesta a prístup ku samotným občanom.

Bardejov 8. augusta (TASR) – O post primátora Bardejova sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať i Andrej Gmitter. Medzi svoje priority v rámci nadchádzajúcej kampane radí otvorenú a transparentnú komunikáciu s obyvateľmi mesta, zlepšenie sociálnej situácie obyvateľov, ich rodinného života, rozvoj turizmu, podporu kultúry, športu a zlepšenie podnikateľského prostredia.

"Keďže k dnešnému dňu mi vyjadrilo podporu vyše 1100 obyvateľov, čo si nesmierne vážim, rozhodol som sa kandidovať v nadchádzajúcich komunálnych voľbách s cieľom, aby sa Bardejov stal mestom, kam ľudia prichádzajú a nie odchádzajú, kde služba občanom zo strany samosprávy a mestského úradu je na prvom mieste pred osobnými záujmami a najmä, aby sa Bardejov zaradil medzi moderné a dynamicky sa rozvíjajúce mestá a nie, aby nás radili medzi najmenej rozvinuté či najzaostalejšie okresy Slovenska, ako je tomu v súčasnosti," uviedol Gmitter.

Podľa jeho slov je potrebný nový spôsob riadenia mesta a prístup ku samotným občanom. "Mesto Bardejov je zapísané medzi lokality Svetového dedičstva UNESCO, čo opäť poskytuje obrovský priestor na oživenie nášho mesta, spropagovanie našich dominánt a prilákanie oveľa väčšieho počtu turistov, čo so sebou samozrejme prináša oživenie priestoru pre mikro a malých podnikateľov a širšiu ponuku pracovných príležitostí, pretože práve nedostatok pracovných príležitostí za nízke mzdy vnímam ako jeden z obrovských nedostatkov," zdôraznil Gmitter.

Mesto je, ako povedal, potrebné oživiť, zdynamizovať a ponúkať služby adekvátne 21. storočiu. "Bardejov má potenciál stať sa priaznivým miestom pre život, poskytujúcim prácu, kvalitné verejné služby a kultúrne vyžitie pre všetkých Bardejovčanov, bez ohľadu na vek," povedal Gmitter.

Svoj program, ako na záver doplnil, predstaví po podaní kandidátnej listiny ako nezávislého kandidáta, no nevylučuje ani podporu politických strán, ktoré sú postavené na kresťanských, národných a sociálnych pilieroch.

Gmitter začínal ako elektrikár v Bardejovských Kúpeľoch, dlhé roky sa v Bardejove venoval deťom a mládeži ako tréner, neskôr manažér hokejového klubu HC46 Bardejov, pôsobil aj ako generálny riaditeľ Národného inšpektorátu práce s celoslovenskou pôsobnosťou a bol tiež mestským poslancom. V súčasnosti podniká ako samostatne zárobkovo činná osoba.

V Bardejove doteraz oficiálne ohlásil kandidatúru na post primátora mestský poslanec Milan Pilip, ktorý chce kandidovať ako nezávislý za občiansku platformu myBardejov.