Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bebrave schválili štatút miestnej akčnej skupiny

Ilustračná foto. Foto: FOTO TASR/AP

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR jej zároveň schválilo i finančnú podporu vo výške viac ako jeden milión eur.

Bánovce nad Bebravou 21. septembra (TASR)- Občianske združenie Bebrava, ktoré vyvíja svoje aktivity na území mikroregiónov Bánovecko, Považský Inovec a Suchodolie, má štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR mu zároveň schválilo i finančnú podporu vo výške viac ako jeden milión eur.

"To, že sme boli úspešní a dostali sme štatút miestnej akčnej skupiny, vnímam veľmi pozitívne. Sme pripravení zapojiť sa do nových výziev a s pozitívnym ohlasom a nadšením starostov, zástupcov súkromného sektora, ale aj samozrejme, tretieho sektora, občianskych združení sa pustíme do realizácie a s chuťou 'nahryzneme' činnosť miestnej akčnej skupiny," skonštatoval predseda MAS Bebrava a bánovský primátor Marián Chovanec.

Financie vo výške 1.079.000 eur MAS použije na zvýšenie kvality života obyvateľov na území svojho pôsobenia, podporu a koordináciu činností neziskových organizácií, malých a stredných podnikov, obcí a ďalších subjektov.

"Úplne najbližším projektom je postaviť organizačnú štruktúru a sfunkčniť ju, to je neoddeliteľná súčasť. Tým, že na mestskom zastupiteľstve poslanci schválili nájom priestorov v objekte domu služieb, už bude funkčná kancelária a zázemie pre celý organizačný tím, už potom podľa jednotlivých bodov, ktoré máme v stratégií, sa budeme zapájať do výziev, ktoré budú pripravené," ozrejmil ďalej predseda MAS Bebrava. Projektové zámery nechcel konkretizovať. "U nás v regióne sú po vzájomnej komunikácii z každého súdka a boli by sme radi, keby vyšlo všetko," dodal.