Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mareena fest ponúkne diskusie aj svetovú kuchyňu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Bratislava 18. augusta (TASR) - Diskusie, premietanie dokumentu, hudobné a divadelné vystúpenia, ale aj gastro ochutnávky či tvorivé dielne budú súčasťou Mareena festu v sobotu popoludní na Jakubovom námestí v Bratislave.

Podujatím si jeho organizátori z občianskeho združenia (OZ) Mareena spolu s hosťami a návštevníkmi pripomenú prvé narodeniny rovnomenného komunitného centra. TASR o tom informovala Lucia Piliarová z OZ, ktorého cieľom je spájať cudzincov a Slovákov prostredníctvom komunitných aktivít.

"Pre návštevníkov sme si pripravili svetovú kuchyňu na jednom mieste, pozvanie prijali aj Juraj Mravec a Stanka Harkotová, ktorí sa budú venovať humanitárnej situácii na Donbase a príbehom ľudí, ktorých stretli počas svojich ciest a humanitárnych aktivít, ale aj tomu, ako vnímajú postoj Slovákov k vývoju na Ukrajine," uviedla Piliarová.

Pripomenula tiež nadchádzajúce 50. výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa, v súvislosti s ktorým sa organizátori rozhodli na záver festivalu premietnuť dokument - Profesionálna cudzinka. "Ten pripomína, že migrácia je aj súčasťou našej histórie," poznamenala Piliarová.

Súčasťou Mareena festu budú aj tvorivé a hravé dielne pre deti a dospelých, workshop "upcyklovania" papierových tašiek či tombola. Kompletný program podujatia, ktoré sa začína o 16.00 h, je k dispozícii na facebookovej stránke OZ. Podujatie finančne podporilo Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava cez grantový program Ars Bratislavensis.