Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Obmedzenia na Jantárovej ceste v Bratislave majú platiť do konca júna

Novopostavená trať elekričiek v Bratislave – Petržalke. Na snímke trať na Jantárovej ceste. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obmedzenia sa týkajú aj viacerých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré tak v istom úseku premávajú po obchádzkovej trase.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste v bratislavskej Petržalke, ktoré súvisia s výstavbou druhej etapy električkovej trate, spojenou s budovaním nových komunikácií a križovatiek, majú najnovšie trvať do konca júna. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. Zmeny v doprave, ktoré začali platiť od augusta 2023, mali pôvodne trvať do konca novembra, doteraz boli niekoľkokrát predlžované.

"Pre stavebné práce na Jantárovej ceste súvisiace s výstavbou električkovej trate do Janíkovho dvora sú do 30. júna dočasne zmenené trasy autobusových liniek," konštatuje mestský dopravca.

Obmedzenia sa týkajú aj viacerých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré tak v istom úseku premávajú po obchádzkovej trase. Premávajú po dočasne vybudovanej ceste, niektoré zastávky "v riadnej polohe" tak nie sú spojmi obsluhované. Obmedzenia sa týkajú autobusových liniek 59, 92, 95, 98, 99, 192, N95 a N99, ale tiež výjazdových, respektíve dojazdových spojov 68, 83, 93 a 94. Bližšie informácie o dopravných obmedzeniach vrátane obchádzkových trás sú zverejnené na webe DPB.