Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Zasadnutie bratislavského zastupiteľstva opäť skončilo predčasne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zastupiteľstvo bolo znova prerušené pre nedostatočný počet poslancov v rokovacej sále.

Bratislava 20. septembra (TASR) – Zasadnutie štvrtkového bratislavského mestského zastupiteľstva sa skončilo opäť predčasne. Po tom, čo začiatkom septembra mestskí poslanci nedokončili rokovanie pre neuznášaniaschopnosť zastupiteľstva, a mali v ňom pokračovať vo štvrtok, scenár sa zopakoval. Zastupiteľstvo bolo znova prerušené pre nedostatočný počet poslancov v rokovacej sále.

Zo šesťbodového programu sa im podarilo dokončiť len jeden bod, týkajúci sa plnenia uznesení. Ten zobrali na vedomie. Poslanci vo štvrtok nedokončili rokovanie k správe o výsledkoch kontrol vykonaných útvarom mestského kontrolóra hlavného. Diskutovať mali aj o návrhu dodatku štatútu hlavného mesta, týkajúci sa prerozdelenia financií medzi mesto a mestské časti. Taktiež aj o vážnych zisteniach z kontroly v mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) či o informáciách o prebiehajúcom výberovom konaní na depozitár.

Zastupiteľstvo sa bude musieť ešte k týmto bodom vrátiť. Budúci týždeň pritom čaká mestských poslancov ďalšie plánované riadne septembrové zastupiteľstvo.